Η Παρτίζαν προσκαλεί τη Μακάμπι στο Βελιγράδι, για να δίνει εκεί τους αγώνες της

Ο πρόεδρος της Παρτίζαν έστειλε επιστολή προς την Μακάμπι Τελ Αβίβ, εκφράζοντας την πρόθεση της ομάδας του να φιλονεξήσει τον ισραηλινό σύλλογο στο Βελιγράδι, σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξει έδρα για τους αγώνες της στην EuroLeague, λόγω των πολεμικών συρράξεων.

Χείρα βοηθείας προς τη Μακάμπι Τελ Αβίβ άπλωσε η Παρτίζαν. Ο σερβικός σύλλογος προτίθεται να φιλοξενήσει την ομάδα του λαού στο Βελιγράδι, αν η κατάσταση στο Ισραήλ δεν την επιτρέπει να δίνει εκεί τους αγώνες της στην EuroLeague, όπως αναφέρει σχετική επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του κλαμπ, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς.

“Αγαπητέ κύριε Μιζράχι, αγαπητοί φίλοι της Παρτιζάν και της Σερβίας,

Σε αυτές τις θλιβερές στιγμές, εκ μέρους της Παρτίζαν, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια σε εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους.

Σε δύσκολες στιγμές, θέλω να πω ότι η Μακάμπι έχει έναν ειλικρινή φίλο στη Σερβία που είναι έτοιμος να του προσφέρει ένα νέο προσωρινό σπίτι με ένα ειλικρινές καλωσόρισμα στο Βελιγράδι.

Παρά τα όσα συμβαίνουν, οι αθλητές πρέπει να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και να εκπροσωπήσουν τον σύλλογο και τη χώρα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο ρόλος τους είναι να είναι ένα φωτεινό σημείο σε μαύρες μέρες για τους ανθρώπους τους.

Εάν ο σύλλογός σας αναγκαστεί να παίξει αγώνες εκτός της χώρας του, η Παρτίζαν είναι έτοιμη να παρέχει μια αίθουσα προπόνησης, διαμονή και μια αίθουσα για τη διεξαγωγή αγώνων.

Εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, η Μακάμπι και η Παρτιζάν υπήρξαν μεγάλοι αντίπαλοι στο γήπεδο, αλλά όλες οι μονομαχίες μας τελείωναν πάντα με συγχαρητήρια και μια ειλικρινή χειραψία, με μεγάλο σεβασμό.

Δυστυχώς, σε όλη την ιστορία της Παρτιζάν, ζήσαμε μια κατάσταση που αναγκαστήκαμε να παίξουμε εκτός έδρας. Λόγω όλων των παραπάνω, ως χειρονομία φιλίας και ευγνωμοσύνης για όλες τις μεγάλες στιγμές της κοινής μας ιστορίας, είμαστε έτοιμοι να είμαστε οι οικοδεσπότες σας.

Η φιλία μεταξύ των λαών μας είναι μεγάλη και εμείς ως σύλλογος θεωρούμε λογική αυτή την κίνηση.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ανά πάσα στιγμή και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη Μακάμπι

Αθλητικούς χαιρετισμούς, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς, Πρόεδρος Παρτίζαν”, ανέφερε η σχετική επιστολή-ανακοίνωση.

Θυμίζουμε πως ο επόμενος αγώνας της Μακάμπι στην EuroLeague, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο την προσεχή Πέμπτη (12/10) αναβλήθηκε και θα μεταφερθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

To Top