slideshow-3

Η περιπέτεια υγείας του… έφηβου Τζέγκο και η μάχη του για να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο!

Ο Τζίμι Τζέγκο είχε περάσει από μια σπάνια ασθένεια σε ηλικία 16 ετών, έχοντας διαγνωσθεί με μίας μορφής λευχαιμία. Στο podcast που συμμετείχε στην Αυστραλία πριν από μία βδομάδα περίπου, έκανε εκτενή αναφορά στο πώς τον βοήθησε η οικογένειά του να το ξεπεράσει.

Πιο συγκεκριμένα, στα 16 του είχε διαγνωσθεί με λέμφωμα του Χότζκιν, μια σοβαρή ασθένεια του λεμφικού συστήματος, που προκαλεί καρκίνο σε όλο το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Δηλαδή μια μορφή καρκίνου του αίματος, Μάλιστα, χρειάστηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία επί οκτώ ολόκληρους μήνες, μέχρι να βγει νικητής και από αυτή τη μάχη και να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο.

«Είναι κάτι που κρατώ μέσα στην καρδιά μου, έχοντας περάσει από λευχαιμία όταν ήμουν μικρότερος», είπε αρχικά ο Τζέγκο και πρόσθεσε: «Είναι πραγματικά δύσκολη στιγμή για όλους, σε όποιο στάδιο της ζωής του κι αν βρίσκεται και νομίζω ότι το σπουδαιότερο στοιχείο που σε βοηθάει να το ξεπεράσεις είναι οι άνθρωποι που σε στηρίζουν. Ήμουν πολύ τυχερός που είχαν τον αδελφό μου και τους γονείς μου, που ήταν εκεί.

Είχα τους φίλους μου από το σχολείο, προπονητές μου από το ποδόσφαιρο, που πάντα ερχόταν στο σπίτι για να με δουν και είχαν πάρα πολλούς ανθρώπους για να μιλήσω όταν είχα ανάγκη για κουβέντα ή για να ανέβει η διάθεσή μου».

Ο Τζέγκο είπε ακόμη: «Νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό για όσους περνούν από τέτοιες καταστάσεις, να έχουν κόσμο για να στηριχθούν και ανθρώπους για να μιλήσουν».

To Top