ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πιθανότητα να γίνει σε ουδέτερη έδρα το πρώτο ευρωπαϊκό του Άρη

H UEFA ψάχνει εναλλακτικά σχέδια για να διεξαχθούν στις προγραμματισμένες ημερομηνίες τα παιχνίδια της πρώτης και της δεύτερης προκριματικής φάσης των δύο διοργανώσεών της.

Μεταξύ των όσων συζητιούνται στη Νιόν, είναι η διεξαγωγή ορισμένων αγώνων σε ουδέτερα γήπεδα και όχι σε μία από τις δύο έδρες των υποψήφιων ομάδων που θα βρεθούν στις δύο πρώτες φάσεις του Champions League και του Europa League.

Μία από τις χώρες που είναι πιθανό να φιλοξενήσει τέτοιου είδους αναμετρήσεις είναι η Κύπρος, σε διαφορετικά γήπεδα της χώρας.

O Άρης θα αγωνιστεί στον β΄προκριματικό γύρο του Europa League, το ματς είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου και τον αντίπαλό του θα τον μάθει στις 31 Αυγούστου.

Tα επόμενα 24ωρα, η UEFA θα αποφασίσει αν αυτή η σκέψη γίνει πράξη και μένει να φανεί ποια εν τέλει ματς θα διεξαχθούν με αυτό τον τρόπο.

Επίσης, σε περίπτωση που μια ομάδα εμφανίσει κρούσματα κορωνοϊού, αν διαθέτει 13 υγιείς ποδοσφαιριστές που είναι δηλωμένοι στη λίστα, τότε θα έχει την υποχρέωση να αγωνιστεί κανονικά. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να δώσει το ματς, τότε θα χάνει το ματς στα χαρτιά με 3-0.

Άλλο ένα σημείο αλλαγών, είναι εκείνο των διαιτητών. Αν ο διαιτητής που έχει οριστεί να διευθύνει το ματς βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, τότε ο αντικαταστάτης του θα πρέπει να έχει εθνικότητα ίδια με μία εκ των δύο ομάδων.

Το μεγάλο μπέρδεμα όμως έχει να κάνει με τις αλλαγές στους κανονισμούς σχετικά με την έδρα. Αν υπάρχει ζήτημα, η γηπεδούχος ομάδα έχει υποχρέωση να βρει άλλο γήπεδο, ενώ αν η φιλοξενούμενη ομάδα λόγω της πανδημίας δεν μπορέσει να ταξιδέψει, τότε και πάλι ο γηπεδούχος είναι υποχρεωμένος να βρει έδρα που θα εξυπηρετεί τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

To Top