"Η πιο συγκεντρωμένη ομάδα που είχα ποτέ"

Απολαυστικός, αλλά και άκρως κατατοπιστικός ήταν ο Φώτης Κατσικάρης, στο ραντεβού που είχε με εκπροσώπους του Τύπου, εν όψει του ματς με την Κροατία (21.00, OTE TV, ANT1).  Εξήρε τη δυνατότητα των παικτών του, ως προς την αφομοίωση της νέας φιλοσοφίας και τόνισε ότι το κατ’ αρχάς ζητούμενο της Εθνικής είναι να παίξει πολύ καλό και ωραίο μπάσκετ.

Ξεκινώντας, ο ‘Ελληνας προπονητής έκανε μία μικρή ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας της Εθνικής: “Κάνουμε έναν πρώτο απολογισμό με τα πρώτα ματς. Ερχόμενοι εδώ, ο στόχος ήταν σε κάθε ματς να κερδίζουμε, αλλά και να μπορούμε σε όσα δουλέψαμε να τα δούμε και στο παρκέ. Με ομαδική προετοιμασία για τον κάθε αντίπαλο. Να είμαστε έτοιμοι  μην πέσουμε θύματα έκπληξης. Κάναμε καλή δουλειά στην προετοιμασία, βλέποντας τα δυνατά σημεία του αντιπάλου. Έχουμε κι άλλα περιθώρια βελτίωσης να παίξουμε καλό μπάσκετ, που για εμένα είναι πολύ σημαντικό, Θέλουμε και τα αποτελέσματα βέβαια, είμαστε ικανοποιημένοι. Έχουμε καταφέρει όταν τελειώνει ένα ματς, να αλλάζουμε το,,, τσιπ και να σκεφτόμαστε τον επόμενο αντίπαλο. Πρέπει να μπορούμε να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας, αμέσως, ασχέτως αποτελεσμάτων. Η διαχείριση καταστάσεων θα ‘ναι από τα κλειδιά για να κάνουμε κάτι καλό”

Συνεχίζοντας, σχολίασε τον επόμενο αντίπαλο της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση, την Κροατία (03/09 21.00) : “Οι συνθήκες είναι διαφορετικές από το φιλικό που δώσαμε με τους Κροάτες. Είναι γνωστή η φιλοσοφία του Ρέπεσα. Είναι [γεμάτη] ομάδα η Κροατία, από τις πιο ταλαντούχες. Με ψηλά γκαρντ, δυνατότητα στο χαμηλό ποστ. Φροντ λάιν δυνατή, ύψος ταλέντο. Το ματς που δώσαμε στο Πο θα μας βοηθήσει σε εμπειρία. Θα ‘ναι άλλος αγώνας πάντως, εμείς θα αφοσιωθούμε στο σκάουτινγκ, στην προετοιμασία. Να δούμε τα κλειδιά τους, να επικεντρωθούμε σε αυτά. Τα παιδιά είναι πολύ συγκεντρωμένοι. Δεν έχω κοουτσάρει τόσο συγκεντρωμένη ομάδα και το λέω πολύ ειλικρινά. Σε κάποιες ομάδες πρέπει να επιμείνεις, εδώ είναι όλοι έτοιμοι. Προετοιμαζόμαστε σωστά, θα κάνουμε καλή δουλειά στην άμυνά μας. Να δούμε που θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε τις αδυναμίες”

0 47χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε και στη φιλοσοφία του γρήγορου παιχνιδιού που προσπαθεί να εμφυσήσει στους παίκτες του: “Δεν είναι καθόλου εύκολο μια ομάδα σε σύντομο διάστημα να ‘χει επιτυχία, σε θέμα που χ’ουν να κάνουν με την ταχύτητα. Η αδρεναλίνη είναι ψηλά, πρέπει να αποφασίσεις σωστά. Υπάρχουν στιγμές, που ‘χεις προβλήματα. Είμαστε συνειδητοποιημένοι, άσχετα αν εγώ πιέζω για την ταχύτητα. Εγώ θέλω να παίξουμε πολύ καλό μπάσκετ. Το λέω συνειδητά. Μιλάμε για την εθνική μας, με αυστηρές απαιτήσεις, αλλά δεν θέλω να χάσουμε το κομμάτι. Θέλω να απολαύσουν και τα παιδιά. Τους είπα “ναι έχουμε ευθύνη, είναι μεγάλη, αλλά μη χάσουμε την ουσία. Να παίξουμε ωραίο μπάσκετ. Για εμάς πρώτα και για τον κόσμο μετά””.

Το ότι θέλει ταχύτητα είναι γεγονός, όχι όμως και μονόδρομος, είπε: “Παίξαμε δυο εναντίον δυο το πικ ‘ν ρολ με τον Ζήση και τον Μπουρούση και ήμασταν μια χαρά. Δεν θα παίξουμε γρήγορα απερίσκεπτα. Το κομμάτι της ταχύτητας είναι ένα σκέλος, αλλά δεν θα παίξουμε απλά για να τρέξουμε. Μπορούμε να παίξουμε και σε χαμηλό σκορ. Θα ‘ναι και ομάδες που δεν θα μας αφήσουν να τρέξουμε. Θα ‘μαστε έτοιμοι και για αυτό το κομμάτι. Δεν είμαστε ομάδα του ενός στυλ, της τρεχάλας δηλαδή και αν δεν το κάνουμε, θα ‘μαστε χαμένοι”.

Καταλήγοντας, μίλησε για το πως λειτουργεί η ομάδα, δεδομένου του ότι φέτος υπήρχε μεγάλη ανανέωση στις τάξεις της:”Υπάρχει μια νέα κατάσταση στην εθνική, καινούργιος προπονητής. Παιδιά με άλλο ρόλο στην ομάδα, περισσότερη ευθύνη και φιλοσοφία καινούργια. Η αφομοίωση ήταν εκπληκτική. Όσο και να το λέω εγώ, αν οι παίκτες δεν είναι έτοιμοι να το απορροφήσουν, δεν έχει νόημα. Η ομάδα λοιπόν το κατάφερε και αυτό είναι το σημαντικότερο. Αφομοίωσαν σε μεγάλο ποσοστό αυτά που έπρεπε και είμαι πολύ ικανοποιημένος”.

 πηγή: sport24.gr

To Top