ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η… πλαστογραφία του αιώνα! Με Διαμαντόπουλο και τραμπουκισμούς ο Άρης “εξαναγκάστηκε” σε ήττα (2-1) από την “εξυγίανση”

Η… πλαστογραφία του αιώνα! Με Διαμαντόπουλο και τραμπουκισμούς ο Άρης “εξαναγκάστηκε” σε ήττα από την ΑΕΚ. Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας σφαγής στο… πόδι της “εξυγίανσης”. Μόνο έτσι μπορούσε να σταματήσει τον Άρη η ΑΕΚ.

Αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει αυτή ήταν ο Άρης, αλλά έγιναν απίστευτα πράγματα από τον καρμανιόλα διαιτητή της “εξυγίανσης”. “Έπνιξε” την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ρότα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, έδωσε πέναλτι… εφεύρεση στον Οσκαρικό Μάνταλο, έκλεισε τα μάτια σε χαρακτηριστικές φάσεις για κίτρινες κάρτες και έστρωσε το χαλί στην ΑΕΚ για να πάει στα αποδυτήρια με το 2-0 στο ημίχρονο.

Η κόκκινη του Μήτογλου στο 71′ και το γκολ του Ματέο Γκαρσία στο 73′ άλλαξαν ριζικά τις συνθήκες του ματς. Ο Άρης με κορυφαίο του τον Ματέο Γκαρσία προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι, πέτυχε γκολ στο 73′ κι έχασε τα άχαστα, σ’ ένα ματς όπου είχε 13 κόρνερ, έναντι κανενός της ΑΕΚ!

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ Ο ΑΡΗΣ

Χωρίς εκπλήξεις και με την ίδια ενδεκάδα ο Άρης ξεκίνησε το παιχνίδι. Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο, Εντιαγέ, Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόγλιο, Καμαρά ρίχθηκαν στην μάχη, σε ένα παιχνίδι που είχε τρελό ρυθμό από το ξεκίνημα.

“ΟΧΙ” ΑΠΟ ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ

Ο Άρης πίεσε για το γκολ, με τους Μπερτόγλιο στο 7′ και τον Ματέο στο 11′, ενώ στο 13′ είχε διπλή ευκαιρία. Ο Γκάμα έπιασε του σουτ απόκρουσε ο Στάνκοβιτς, από κοντά ο Μπερτόγλιο δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο της ΑΕΚ.

1-0 ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΔΟΚΑΡΙ ΑΡΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ

Κόντρα στην ροή του αγώνα στο 15′ ο Άρης έμεινε πίσω στο σκορ. Από στημένη φάση και φάουλ του Μάνταλου, ο  Μήτογλου βρίσκει δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ (1-0). Ο Άρης πίεσε και στο 23′ κεφαλιά του Μπράμπετς, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ με την μπάλα να καταλήγει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

“ΣΚΟΡΑΡΕ” Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (2-0)

Ο Άρης πίεζε ψηλά, είχε επτά κόρνερ, έναντι… μηδενός και εκεί… χτύπησε ο Διαμαντόπουλος. Αφού προηγουμένως δεν έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ρότα (ο Γιαννίκης τον αντικατέστησε άρον, άρον στο 26′) απένειμε το… Όσκαρ ηθοποιίας στον Μάνταλο. Ο παίκτης της ΑΕΚ έπεσε μετά από… ηλεκτροπληξία μέσα στην περιοχή. Το φοβερό της ιστορίας είναι ότι ο Ολλανδός στο VAR έπαθε… τύφλωση, με αποτέλεσμα ο Μάνταλος να κάνει το 2-0.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ

Ο Άκης Μάντζιος προσπάθησε να απαντήσει στο 60′. Οι Σάσα, Μαντσίνι μπήκαν στη θέση των Μπρούνο Γκάμα, Τζέγκο. Ο ‘Αρης πίεζε, παίζοντας την ΑΕΚ σαν την γάτα με το ποντίκι. Στο 71’ μετά από υπόδειξη του Ολλανδού Ρούπερτι στο VAR o Διαμαντόπουλος δεν μπόρεσε να… πνίξει την κόκκινη του Μήτογλου, σε ανατροπή του Καμαρά.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

Το αριθμητικό πλεονέκτημα δίνει την δυνατότητα στον Άρη να αυξήσει την πίεση και να πολιορκήσει την άμυνα της ΑΕΚ. Στο 73′ ο Άρης μπήκε στο παιχνίδι. Γλυκιά σέντρα του Σούντγκρεν από τα δεξιά, βρίσκει τον Γκαρσία μεταξύ του πέναλτι και της μικρής περιοχής, με τον άσο των «κιτρίνων» να νικάει τον Στάνκοβιτς με κεφαλιά (2-1)

Ο Άρης πίεσε μέχρι το… 90+8′ έχασε τα άχαστα με τους Ιτούρμπε και Σάσα και στο τέλος έφυγε με την ήττα “έτσι-θέλω” από το σύστημα της “εξυγίανσης” σε μια βραδιά ντροπής για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής), Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

4ος: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

VAR: Κλέι Ρούπερτι (Ολλανδία)

Βοηθός VAR: Δημήτρης Σαμοίλης (Αθηνών)

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Βράνιες, Ρότα (26′ Μισελέν), Σιμάνσκι (77′ Τζαβέλλας), Σιμόες, Μάνταλος (60′ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Τάνκοβιτς (60′ Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (77′ Αραούχο)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Τζέγκο (61′ Σάσα), Εντιαγέ (78′ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο (88′ Χαΐροβιτς), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα (61′ Μαντσίνι), Καμαρά

To Top