ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ποιότητα ορισμένων παικτών δεν αρκεί για να έρχονται οι νίκες…

Η χθεσινή εικόνα του Άρη για μία ακόμα φορά δεν ήταν καλή και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς, πως ο νέος προπονητής, έχει να διορθώσει ή να αλλάξει πολλά…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Μία ενέργεια, μία έμπνευση της στιγμής από τον Νικολά Ντιγκινί και ένα φοβερό τελείωμα από τον Μπρούνο Γκάμα, έβγαλαν τον Άρη από την δύσκολη θέση. Χθες στη Ριζούπολη, μία στιγμή, ήταν αρκετή. Όπως ήταν αρκετές φορές φέτος. Ο Άρης πήρε πολλά αποτέλεσμα στο φετινό πρωτάθλημα, χάρη στην ποιότητα αρκετών του παικτών.

Μία πάσα, ένα σουτ, μία ατομική ενέργεια. Έφτασαν σε πολλά ματς, για να συγκεντρωθούν αυτοί οι 15 βαθμοί μέχρι στιγμής. Από εδώ και πέρα όμως τι γίνεται…

Εικόνα ομάδας που δεν γίνεται να συνεχιστεί. Δεν μπορεί να βασίζεται ο Άρης μόνο στο “τακουνάκι” του Νιτγκινί ή στις επελάσεις των Ματέο και Γκάμα.

Υπάρχει ξεκάθαρο πρόβλημα στη μεσαία γραμμή. Σε πτωτική πορεία τελευταία ο Χαβιέ Ματίγια, άφαντος αγωνιστικά ο Μιτζέν Μπάσα, διαθέτει η ομάδα έναν Μανώλη Σιώπη να τρέχει για… δυο. Όπως έγινε για μία ακόμα φορά χθες. Ο Άρης δεν παίρνει βοήθειες από τη μεσαία του γραμμή και πως να πάρει, όταν ο Αλβανός διεθνής είναι στα… χαμένα, σε κάκιστη φόρμα.

Τα δύο μπακ, χθες, δεν έδωσαν καθόλου βοήθειες από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, ενώ για πρώτη φορά φέτος η άμυνα του Άρη, συν τον Χουλιάν Κουέστα, έμοιαζε περισσότερο με παιδική χαρά, παρά με γραμμή ομάδας που είναι και το δυνατό της σημείο.

Είναι γεγονός πως ο νέος προπονητής έχει να αλλάξει πολλά. Κυρίως να διορθώσει γιατί είναι κάπως υπερβολή να μιλάμε από τόσο νωρίς για αλλαγές σε μία νέα ομάδα, που τώρα οι παίκτες της μαθαίνουν να παίζουν μαζί.

Είναι λογικό να γίνονται και να συνεχίσουν να γίνονται λάθη, όμως ο Άρης πρέπει να αποκτήσει ένα πλάνο στο παιχνίδι του. Αρχή, μέση και τέλος. Να μην στέκεται μόνο στο πως θα έχει την κατοχή και απο εκεί και πέρα να μιλήσει η ποιότητα ορισμένων παικτών. Κάποιες φορές θα λειτουργήσει, όπως έγινε χθες, κάποιες όμως όχι. Όπως ακριβώς συνέβη στις πέντε φετινές ήττες.

 

To Top