ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η ποιότητα του φετινού Άρη δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης

Κατά την χθεσινή ημέρα είδαμε τον Άρη να νικάει, δίχως να δυσκολευτεί, με 3-0 τον Λεβαδειακό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης την φετινή χρονιά προσπάθησε να δημιουργήσει ένα αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο που θα μπορέσει να “χτυπήσει” τόσο το κύπελλο όσο και το πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε ακόμα στον Αύγουστο και είναι σαφές ότι καμία ομάδα δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμη.

Την χθεσινή ημέρα είδαμε τους γηπεδούχους να βασίζονται στο πρώτο μέρος κυρίως σε ατομικές πρωτοβουλίες. Ο Μαντσίνι ήταν φανταστικός καταφέροντας να σκοράρει δύο τέρματα με πολύ όμορφα τελειώματα. Η άμυνα της ομάδας ήταν άψογη ενώ το πρόβλημα που παραμένει ακόμα είναι η λειτουργία της μεσαίας γραμμής. Είναι φανερό πως Ντιόπ και Νταμπό δεν βρίσκονται ακόμα στο 100% και αυτό φάνηκε για ακόμα ένα ματς.

Το έξυπνο “τρικ” του Μπούργος ήταν στο ημίχρονο να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Μάνου Γκαρθία δίνοντας ακόμα μία επιλογή στην επίθεση της ομάδας. Ο Ισπανός έτρεξε αρκετά, κουβάλησε μπάλα ενώ για ακόμα μία φορά είδαμε την τεχνική του κατάρτιση να “ξεδιπλώνεται” στον αγωνιστικό χώρο με τις πανέμορφες πάσες του. Ο Πάλμα επίσης έπαιξε αρκετά καλά μοιράζοντας και ασίστ για το γκολ του Γκρέι.
Ο Τζαμαϊκανός είναι ίσως το φορ που έλειπε τα τελευταία χρόνια από τον Άρη. Ένας φορ που κουβαλάει μπάλα, βλέπει γήπεδο ενώ παράλληλα έχει και άψογες τοποθετήσεις. Μπορεί να πέτυχε ένα τέρμα την χθεσινή ημέρα όμως μην ξεχνάμε πως καλό φορ είναι αυτό που έχει πολλές τελικές στην εστία και που δημιουργεί κινδύνους στον αντίπαλο.

Το ρόστερ ακόμα δεν έχει κλείσει και ο Ενκουλού που αναμένεται να υπογράψει σύντομα σίγουρα θα αποτελέσει μία χρήσιμη βοήθεια στο κέντρο της άμυνας. Είναι δεδομένο ότι η χρονιά χρειάζεται ροτέσιον και ο Καμερουνέζος είναι ένα στόπερ με “βαρύ” βιογραφικό και μεγάλη εμπειρία.

Ένα ακόμα θετικό της χθεσινής εικόνας ήταν ο Κουέστα. Ο Ισπανός έδειξε για ακόμα μία φορά να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση έχοντας διορθώσει πολλές αδυναμίες που είχε στο παιχνίδι του. Επιπρόσθετα, ο κίπερ του Άρη προσφέρει ηρεμία στην ομάδα αλλά και σιγουριά ως ένας πλέον έμπειρος και αξιόπιστος τερματοφύλακας.

 

 

 

To Top