Η πολική «Σοφία» έφτασε -Δείτε LIVE πού χιονίζει (video)

Μπορεί όσοι μένουν στην Αθήνα να μην έχουν δει ακόμη τις πρώτες νιφάδες χιονιού, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τους κατοίκους κυρίως της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, πολλές μεγαλουπόλεις και ορεινά χωριά της Ελλάδας έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά εξαιτίας του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας με το όνομα «Σοφία» που σαρώνει από σήμερα την χώρα μας.

Πάντως όσον φορά την Αττική, η Πάρνηθα και το χωριό Βίλια έχουν «χτυπηθεί» για καλά από το κύμα κακοκαιρίας, καθώς αυτή την ώρα χιονίζει και στις δύο περιοχές.

Δείτε Live που χιονίζει τώρα μέσα από τις κάμερες στο διαδίκτυο και πώς είναι  ο καιρός σε δέκα περιοχές στην Ελλάδα:

Πάρνηθα

http://parnithacam2.forecastweather.gr
http://parnithacam1.forecastweather.gr

Τρίκαλα Κορινθίας

http://trikalakorinthiascam.forecastweather.gr

Βίλια Αττικής

http://viliacam.forecastweather.gr

Λίμνη Πλαστήρα

http://limniplastiracam.forecastweather.gr

Πισοδέρι

http://pisodericam.forecastweather.gr

Νεραϊδοχώρι Τρικάλων

https://neraidochoricam.forecastweather.gr

Κόζιακας

http://koziakascam.forecastweather.gr

Νυμφαίο

http://nymfaiocam2.forecastweather.gr

Ορεινή Ναυπακτία

http://oreininafpaktia.forecastweather.gr

Μέτσοβο

http://metsovocam1.
http://metsovocam2.

Που χρειάζονται αλυσίδες στην Βόρεια Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη χιονίζει ήδη στον Χορτιάτη και στα γύρω ορεινά, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, χιόνι αναμένεται να πέσει και μέσα στην πόλη τις επόμενες ώρες. Η κίνηση των οχημάτων μέχρι αυτή την ώρα στα ορεινά της Θεσσαλονίκης διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επίσης, χιονίζει σε όλους τους κεντρικούς και περιφερειακούς δήμους του Ν. Ημαθίας και αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς το χιονοδρομικό του Σελίου και προς το χιονοδρομικό 3-5 Πηγάδια.

Στο Κιλκίς, αλυσίδες χρειάζονται στην Επαρχιακή Οδό Κιλκίς – Γουμένισσας στο 14 χλμ., ενώ και στις Σέρρες χιονίζει σε όλο το νομό και θα χρειαστούν αλυσίδες τα οχήματα που θα κινηθούν προς το χιονοδρομικό του Λαϊλιά.

Στην Κοζάνη αλυσίδες χρειάζονται μόνο τα οχήματα που κινούνται στην Εθνική Οδό Κοζάνης-Φλώρινας μετά το Αμύνταιο και σε όλο το τμήμα του Δήμου Εορδαίας, ενώ στο Ν. Καστοριάς αλυσίδες απαιτούνται στα οχήματα που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βιτσίου από το 18ο-28ο χλμ., στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων μέσω Κοτύλης από το 30-43 χλμ. και Αμυνταίου- Καστοριάς μέσω Κλεισούρας από το 22-32 χλμ.

Στα Γρεβενά δεν υπάρχουν ακόμη ιδιαίτερα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, ενώ στη Φλώρινα αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην Εθνικό Οδό Φλώρινας – Κρυσταλοπηγής.

To Top