Μιχάλης Μανιάς: Από την… άμμο της Ρόδου, στο χορτάρι του “Κλεάνθης Βικελίδης”!

Από την Ρόδο και το ποδοβόλεϊ ή το beach soccer, μέσα σε δύο χρόνια ο Μιχάλης Μανιάς έφτασε να είναι πρώτος σκόρερ της Β’ Εθνικής, προκαλώντας το ενδιαφέρον των μισών και πλέον ομάδων της Σουπερλίγκας, αλλά τελικά κατέληξε στον Άρη και το “Κλεάνθης Βικελίδης”. Έχει ενδιαφέρον η ποδοσφαιρική ιστορία του νέου επιθετικού του Άρη…

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο 50 χιλιόμετρα έξω από την Ρόδο, στο χωριό Απόλλωνα, που βρίσκεται στο βουνό Προφήτης Ηλίας, στις ακαδημίες του Απόλλωνα Ρόδου. Ήταν τότε 8 ετών. Στο νησί των Ιπποτών έγινε αντιληπτό το ταλέντο του άμεσα. Συμμετείχε σε όλες τις μικτές ομάδες του νησιού και αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ανδρική ομάδα με την φανέλα μιας τοπικής ομάδας του Ερμή Καλυθιών. Ήταν μόλις 15 ετών!

Έμεινε ως τα 17 του χρόνια εκεί. Κατάφερε να περάσει στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών και μετακόμισε στην Αθήνα για σπουδές. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν ήταν ακόμα στο μυαλό του. Ήθελε να τελειώσει τις σπουδές του στη γυμναστική ακαδημία. Αγωνιζόταν παράλληλα σε ομάδες Δ’ Εθνικής (Μοσχάτο 2007-2009, Γλυφάδα) και Γ’ Εθνικής (ΠΑΟ Ρουφ).

Την περσινή χρονιά βρέθηκε στην Football League. Τον επέλεξε ο Απόλλων Σμύρνης. Έκανε θραύση! Σε 39 συμμετοχές είχε 18 γκολ, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Λίγες βδομάδες μετά, έγινε στόχος του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Αστέρα Τρίπολης, είχε εισπράξει ενδιαφέρον από την Κιέβο Βερόνα, αλλά τελικά επέλεξε τον Άρη για να συνεχίσει την καριέρα του. Από την άμμο της Ρόδου όπου διέπρεπε τα καλοκαίρια στο beach soccer, έκανε σωστά τα επόμενα βήματα, έπαιξε σε όλες τις μικρές κατηγορίες και έφτασε να υπογράψει τριετές συμβόλαιο στον Άρη!

Φωτό: news12.gr

 

To Top