ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Πρέμιερ Λιγκ μαθαίνει τρόπους στους παίκτες της

Αλλαγές στους κανονισμούς προκειμένου να συμμαζευτούν οι βωμολόχοι του αγγλικού πρωταθλήματος σκέφτεται η FA. Απευθείας κόκκινη για εξύβριση διαιτητή, μεταξύ άλλων.

Η Πρέμιερ Λιγκ είναι από τα πιο ανεκτικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη όταν μιλάμε για φραστικές επιθέσεις κατά διαιτητών. Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχει αποβληθεί ούτε ένας ποδοσφαιριστής για εξύβριση διαιτητή, έχοντας φτάσει σε «απαράδεκτα επίπεδα» σύμφωνα με την διοργανώτρια αρχή και την αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Από την καινούργια σεζόν μπαίνουν στο στόχαστρο οι «ρεμπέτες» των αγγλικών γηπέδων, με τις ποινές να είναι αυστηρές και με ελάχιστη ανοχή.

Συγκεκριμένα, η κίτρινη κάρτα θα «απονέμεται» σε περιπτώσεις:

-Ορατής ασεβούς συμπεριφοράς απέναντι σε διατητή και βοηθούς

-«Κολλήματος» του προσώπου σε αυτό του ρεφ

-Του κλασικού τρεξίματος προς τον άρχοντα του αγώνα προς αμφισβήτησης απόφασης

-Οποιαδήποτε σωματική επαφή (η αγκαλιά και το συναινετικό ακούμπημα στον ώμο παραμένει στην κρίση του διαιτητή για τιμωρία)

-Ενός τουλάχιστον ποδοσφαιριστή όταν κάνουν «γιουρούσι» και κυκλώνουν διαιτητή και επόπτες

Η κόκκινη κάρτα εφαρμόζεται σε δυο πολύ πιο απλές περιπτώσεις, όπως:

-Η χειροδικία (λιτά κι απέριττα)

-Το «βρισίδι» και λοιπές προσβολές (ό,τι διαθέτουν οι Άγγλοι σε αντιστοιχία των δικών μας «καντηλιών»)

Η FA δήλωσε πως «το πάθος είναι αναπόσπαστο μέρος του αγγλικού ποδοσφαίρου και αυτό που το κάνει μοναδικό σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η συμπεριφορά παικτών και προπονητών δεν θα πρέπει να ξεφεύγει από τα ευρύτερα πλαίσια κοσμιότητας, όσο κι αν η ένταση της στιγμής ορίζει τις ενέργειες τους».

Πηγή: sport-fm.gr

To Top