ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η Προμετέι… παρουσιάζει τον Άρη: “Ο πρέσβης της Θεσσαλονίκης με τίτλους και διακρίσεις” (photo)

Η Προμετέι θα είναι ο αντίπαλος του Άρη στο Eurocup, με την ομάδα από την Ουκρανία να παρουσιάζει τους κιτρινόμαυρους στο επίσημο σάιτ της.

Όπως αναφέρει:

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας, η Προμετέι τερμάτισε τέταρτη στον όμιλο Α. Αυτό της έδωσε το δικαίωμα να παίξει το πρώτο ματς των πλέι οφ στο σπίτι της. Οι “Τιτάνες” θα παίξουν κόντρα στον 5ο του άλλου ομίλου, τον Άρη από την Ελλάδα.

Ο αντίπαλος της Προμετέι αντιπροσωπεύσει την πόλη της Θεσσαλονίκης και έχει πάνω από 100 χρόνια ιστορίας (το μπασκετικό τμήμα ιδρύθηκε το 1922).

Ο Άρης είναι 10 φορές πρωταθλητής Ελλάδος και 7 φορές Κυπελλούχος. Η χρυσή εποχή του Συλλόγου ήταν ανάμεσα στο 1980 και τις αρχές του 1990.

Πέτυχαν σημαντικά επιτεύγματα και στην Ευρώπη, επίσης. Το 1993 κέρδισαν το FIBA European Cup και το 1997 το Κόραιτς. Από το 1988 ως το 1990, ο ΑΡΗΣ διαδοχικά συμμετείχε στο Final Four του Κυπέλλου πρωταθλητριών, προγόνου του σημερινού Champions League.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Άρης επέστρεψε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από απουσία τεσσάρων ετών. Στο Β γκρουπ, η ομάδα έφτασε τις 9 νίκες (50%) και δεν κατάφερε να πάρει νίκη κόντρα τις τρεις καλύτερες του ομίλου της.

Από την άλλη, λίγο πριν το τελευταίο του παιχνίδι στο Eurocup, κέρδισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό της Euroleague. Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στη 4η θέση και έχει ένα σερί τεσσάρων νικών.

Ο Άρης διαθέτει τέσσερις αμερικανούς (Γκάλινατ, Σταρκ, Χάρελ και Μπάνκστον), τον Ίσμαελ Σανόγκο που έχει διαβατήριο Ακτής Ελεφαντοστού και ΗΠΑ, τον Σϊλβιο Ντε Σόουζα που εκπροσωπεί την Ανγκόλα και τον Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς που εκπροσωπεί την Λετονία.

Παρ’όλα αυτά, ο πιο παραγωγικός πάικτης της ομάδας στο Eurocup είναι ο Έλληνας γκαρντ, Βασίλης Τολιόπουλος (14,4 πόντοι ανά αγώνα, 53,1% στα δίποντα και 37.7% στα τρίποντα, με 91.9% στις βολές).”

To Top