ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η προσθήκη Ελλήνων και η “αναβάθμιση” κοινοτικών θα κάνουν την διαφορά στο επόμενο ρόστερ του Άρη

Με βάση το σκεπτικό των ανθρώπων του Άρη για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, γίνεται αντιληπτό ότι τεράστιο ρόλο στην αναβάθμιση του ρόστερ θα παίξουν οι επιλογές των Ελλήνων και των κοινοτικών, όχι των Αμερικανών. 

Ο Άρης ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να κρατήσει και τον Γουότερς και τον Μακ Νιλ και τον Γουάιτ και τον Χάγκινς. Σε αυτό το ενδεχόμενο, που έχει αρκετές πιθανότητες πραγματοποίησης, γίνεται ακόμα πιο σημαντικό η σωστή επιλογή των δύο κοινοτικών αντί των Σλάβεν Τσούπκοβιτς και Τζέικ Κοέν, όπως φυσικά και των Ελλήνων παικτών που θα προστεθούν στο ρόστερ.

Υπενθυμίζεται ότι συμβόλαιο έχουν για την επόμενη χρονιά οι Ξανθόπουλος, Ζάρας, Πελεκάνος, Φλιώνης, Δίπλαρος και έρχεται ο Χρηστίδης. Θεωρείται βέβαιο ότι ο Άρης θα κάνει προτάσεις ανανέωσης στους Μούρτο και Σίμτσακ, επιβραβευοντάς τους για όσα έχουν προσφέρει στην ομάδα.

Οι Έλληνες παίκτες που μπορούν να έρθουν στον Άρη είναι λίγοι για έναν απλό λόγο. Δεν μπορεί να αποκτήσει παίκτες που δεν μπορούν να συνεισφέρουν κάτι διαφορετικό παρότι είναι προσιτοί οικονομικά και δεν μπορεί να αποκτήσει παίκτες που είναι εκτός του οικονομικού πλασίου τους. Παράδειγματα: Ο Κώστας Καϊμακόγλου για τον οποίο λογικό είναι να υπήρχαν σκέψεις, δεν μπορεί να έρθει στον Άρη και γιατί το κασέ του είναι υψηλό για το μπάτζετ του Άρη (1,5 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των αμοιβών του τεχνικού τιμ και του σταφ) και η Ούνιξ θα παίξει στην Ευρωλίγκα.

Ο Ίαν Βουγιούκας θα επιδιώξει να βρει καλό συμβόλαιο στο εξωτερικό, άνω των 350.000 ευρώ. Αυτός είναι ο στόχος του.

Είναι δύο παραδείγματα για να καταλάβει κανείς σε ποια κλίμακα ποιότητας Ελλήνων παικτών θα κινηθούν οι κίτρινοι.

Ονόματα την δεδομένη στιγμή είναι άτοπο να γραφούν, γιατί θα πρέπει πρώτα να οριστικοποιηθεί το θέμα του προπονητή και εν συνεχεία να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους παίκτες από το φετινό ρόστερ.

To Top