ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η προσοχή (κυρίως) σε Μπρέιζελτον και Κάμινγκς

Η αλλαγή προσώπου του Πανιωνίου οφείλεται κυρίως στην παρουσία των Τάιρον Μπρέιζελτον και Μαρκίθ Κάμινγκς και σε αυτούς οφείλει να ρίξει ο Άρης την πιο μεγάλη προσοχή στην αμυντική λειτουργία του σήμερα.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Ο Μπρέιζελτον – συμπαίκτης με τον Γκάρι Μπελ πέρσι στην πολωνική Ρόσα Ράντομ – από τότε που πήγε στον Πανιώνιο, τον έχει ανεβάσει ένα επίπεδο. Σκοράρει 15,4 πόντους, μοιράζει 4,6 ασίστ, παίρνει όλες τις κρίσιμες επιθέσεις, είναι ικανός κυρίως στο “ένας εναντίον ενός”, αλλά και εξαιρετικός δημιουργός.

Αυτός είναι η βασική αιτία που έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και ο Ντέγιαν Κράβιτς, βασικός σέντερ των κυανέρυθρων ο οποίος αξιοποιώντας την ποιότητα του Μπρέιζελτον σκοράρει 12,1 πόντους κατά μέσο όρο.

Ο Κάμινγκς είναι ο δεύτερος “πυλώνας” της επίθεσης του Πανιωνίου. Γκαρντ που έχει εξαιρετική ικανότητα στη διείσδυση λόγω σωματοδομής, αποτελεί τον δεύτερο πόλο του σημερινού αντιπάλου του Άρη, σκοράροντας 14,2 πόντους.

Συμπληρωματικό ρόλο στην ομάδα, αλλά με σημαντική παρουσία έχουν οι Μπορίς Νταλό και Βαγγέλης Σακελλαρίου στην περιφέρεια και οι πρώην κιτρινόμαυροι, Ζήσης Σαρικόπουλος και Σλάβεν Τσούπκοβιτς στην ρακέτα.

To Top