Η προϊστορία λέει… Άρης – Η Super League για το ντέρμπι στο Χαριλάου

Με την προϊστορία υπέρ του ο Άρης κόντρα στην ΑΕΚ στα παιχνίδια που έχουν γίνει στο γήπεδο Χαριλάου, θέλει να πετύχει ακόμα μία νίκη σήμερα και να διευρύνει το σερί του στο 2019.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

H Super League γράφει για το σημερινό ντέρμπι: «Αν η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο εξαρτάται από το τελευταίο παιχνίδι μιας ομάδας, σίγουρα Άρης και ΑΕΚ θα έχουν αρκετά καλή διάθεση για μπάλα. Ο Άρης πήρε την ισοπαλία στην Τούμπα και η ΑΕΚ πέτυχε ευρεία νίκη πρόκριση στο Κύπελλο.

Ο Άρης βρίσκεται στην προνομιούχο πέμπτη θέση, χάρη στα καλά αποτελέσματά του μέσα στο 2019 και την αστάθεια των ομάδων που πλέον τον ακολουθούν. Η ισοπαλία στην Τούμπα πρόσθεσε ένα ακόμα βαθμό. Αν κάποιος έλεγε καθαρά βαθμολογικά ότι ήταν καλύτερα να νικούσε τον Πανιώνιο και ας έχανε στην Τούμπα, αφού θα είχε πάρει τρεις αντί για δύο βαθμούς, δεν λαμβάνει υπόψη του ότι αυτή η ισοπαλία με τον πρωτοπόρο και ως τώρα μόνο με νίκες στην έδρα του ΠΑΟΚ, μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη στον Άρη.

Παίζει με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και αργότερα με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, δύσκολα αλλά καθοριστικά παιχνίδια. Είναι πέντε αγώνες χωρίς ήττα, κάτι που έχει να συμβεί από τον Μάρτη του 2012, όταν συμπλήρωνε εννέα αγώνες χωρίς να χάσει. Και στα οκτώ παιχνίδια του 2019 έχει χάσει μόνο αυτό στη Λιβαδειά.

Βέβαια στο “Κλεάνθης Βικελίδης” έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο γκολ. Έχει βάλει μόλις 12 γκολ ενώ έχει 14 εκτός έδρας! Στα τρία πρώτα της σεζόν έκανε τρεις νίκες με 2-0, αλλά από εκεί και πέρα, όσοι οπαδοί του πήγαν στο γήπεδό του δεν πανηγύρισαν πάνω από μια φορά σε καθένα από τα εννέα παιχνίδια. Μόλις επτά γκολ και φυσικά δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Η δυσκολία στο γκολ αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι από τα 12 γκολ της έδρας του, μόνο τρία μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ φαίνεται ότι συμφιλιώνεται με την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, αν και ελπίζει ακόμα για την δεύτερη, ενώ απειλείται και από τον Ατρόμητο. Με τον Απόλλωνα έκανε την όγδοη νίκη της στα 11 τελευταία παιχνίδια, όπου έχασε μόνο στο Καραϊσκάκη με το ευρύ 4-1. Είχαν προηγηθεί δύο νίκες σε Γιάννινα 4-0 και Νέα Σμύρνη 2-0, που έδειξαν ότι μπορεί να παίρνει εύκολα νίκες έξω. Πριν από τα τέσσερα γκολ από τον Ολυμπιακό, είχε δεχτεί γκολ μόνο σε ένα από τα επτά παιχνίδια της εκτός έδρας!

Η ΑΕΚ έχει δεχτεί δηλαδή γκολ σε τρία ματς εκτός έδρας, από ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό και Ολυμπιακό, τα τρία που ηττήθηκε! Για να μην χάσει δηλαδή πρέπει να μην δεχτεί γκολ. Και όταν δεχτεί, πάντοτε χάνει!

Είναι το όγδοο στη σειρά παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, που ο Άρης θα κατέβει με διαφορετικό προπονητή! Και το τέταρτο στη σειρά, που το ίδιο συμβαίνει και με την ΑΕΚ. Τελευταίος προπονητής του Άρη που πρόλαβε να ξαναπαίξει αντίπαλος της ΑΕΚ ήταν ο Έκτορ Κούπερ! Από τότε έχουν καθίσει στον πάγκο του Άρη διαδοχικά Μιχαλήτσος, Τσιώλης, Μανουέλ Μασάδο, Κατσαβάκης, Αλκαράθ, Πάκο Ερέρα και τώρα Παντελίδης!

Στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ο Άρης έχει κερδίσει μόνο μια φορά την ΑΕΚ στις έξι τελευταίες επισκέψεις της. Το ίδιο όμως και η ΑΕΚ, αφού τα άλλα τέσσερα έληξαν ισόπαλα, όλα με 1-1 και σε όλα προηγήθηκε ο Άρης! Η ΑΕΚ νίκησε τον Οκτώβριο του 2010 με το ευρύ 4-0 και ο Άρης τον Μάρτιο του 2012 με 1-0. Ανεξάρτητα έδρας ο Άρης έχει μια νίκη στα πέντε τελευταία και δύο στα 11 τελευταία.

Στον πρώτο γύρο η ΑΕΚ σκόραρε νωρίς και στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε για να νικήσει 4-0 στο άδειο από κόσμο λόγω τιμωρίας “Σπύρος Λούης”. Ήταν το προτελευταίο παιχνίδι του Πάκο Ερέρα στον πάγκο του Άρη, αλλά η απομάκρυνσή  του ήταν πλέον θέμα χρόνου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Νίκες Άρη: 25

Ισοπαλίες: 29

Νίκες ΑΕΚ: 55

 

Με γηπεδούχο τον Άρη

Νίκες Άρη: 22

Ισοπαλίες: 18

Νίκες ΑΕΚ: 14

 

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018, 19.30

ΑΕΚ – Άρης 4-0

(5′ σουτ Μπογιέ, 56′ κεφαλιά Πόνσε, 62′ κεφαλιά Πόνσε, 72′ σουτ Λιβάγια)».

To Top