ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η προϊστορία του Παναθηναϊκός – Άρης μέσα από τα στατιστικά της Super League (photo)

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 19:30, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Άρη στο “Απ. Νικολαΐδης”, για το 62ο μεταξύ τους ντέρμπι με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό.

Δείτε συνοπτικά την προϊστορία των 61 προηγούμενων ντέρμπι στην κάρτα!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η προϊστορία του Παναθηναϊκός – Άρης μέσα από τη Superleague

Κλασικό ζευγάρι του ελληνικού ποδοσφαίρου, Άρης και Παναθηναϊκός έχουν αναμετρηθεί 116 φορές στο παρελθόν, αλλά μόλις τη σεζόν 1961-62 συνέβη ό,τι και φέτος, δηλαδή να κερδίσουν οι ομάδες εκτός έδρας.

Η ιστοσελίδα της Superleague ενημέρωσε σχετικά: “Για πρώτη φορά από το 1961-62 στις συναντήσεις ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, η κάθε ομάδα κέρδισε το εκτός έδρας παιχνίδι της. Στις 4 Οκτωβρίου 2020 ο Άρης πέρασε από το «Σπύρος Λούης», με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Ντάνι Πογιάτος από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Στις 17 Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός νίκησε στη Θεσσαλονίκη.

Και τα τρία τελευταία μεταξύ τους τα έχει κερδίσει ο εκάστοτε φιλοξενούμενος, κάτι που δεν είχε συμβεί στα έξι αμέσως προηγούμενα. Και τα τρία έχουν σκορ 0-1.

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα τελευταία, ενώ έχει χάσει ένα από τα πέντε τελευταία.

Δεν έχουν ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία, ενώ έχουν μια στα επτά τελευταία.

–  Σε κανένα από τα επτά τελευταία δεν έχουν σκοράρει και οι δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε στα τέσσερα που κέρδισε, ο Άρης στις δύο νίκες του, ενώ έχουν και ένα 0-0.

Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει στα τρία από τα έξι τελευταία και ο Άρης σε ένα από τα πέντε.

Ο Άρης δεν έχει να κάνει διαδοχικές νίκες επί του Παναθηναϊκού από το 2006-07, όταν επικράτησε και στα δύο παιχνίδια της σεζόν με 1-0.

Νίκες Παναθηναϊκού: 65, Ισοπαλίες: 27 , Νίκες Άρη: 24

Μεταξύ τους με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

– Ο Άρης πέρασε νικηφόρα τον Οκτώβρη από το «Σπύρος Λούης», νικώντας μόλις για πέμπτη φορά τον Παναθηναϊκό σε 58 επισκέψεις του.

–  Ο Άρης νίκησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Παναθηναϊκό μετά από 11 επισκέψεις όπου μετρούσε εννέα ήττες και δύο ισοπαλίες.

– Η αμέσως προηγούμενη νίκη του Άρη ήταν 1-0 στο «Σπύρος Λούης» (89’ σουτ Ροτζέριο Νασιμέντο).

Ο Άρης δεν έχασε τα δύο από τα τρία τελευταία, αφού είχε χάσει οκτώ από τα εννέα προηγούμενα.

Ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε στα δύο από τα τρία τελευταία, αφού είχε σκοράρει στα εννέα προηγούμενα.

Από το 2002 έχει να βάλει ο Άρης δύο γκολ εκτός έδρας στον Παναθηναϊκό, τότε μάλιστα ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 3-2.

Στη Λεωφόρο ο Άρης έχει να νικήσει τον Παναθηναϊκό από τις 13 Φεβρουαρίου 1982, 2-1 τότε (5’ πέναλτι Τσινός – 43’ κεφαλιά Μιχαλήτσος, 50’ φάουλ Κούης). Οι τρεις επόμενες νίκες, το 1985, το 2007 και το 2020, ήταν στο «Σπύρος Λούης».

Νίκες Παναθηναϊκού: 43, Ισοπαλίες: 10, Νίκες Άρη: 5

Στην κανονική διάρκεια

04.10.2020: Παναθηναϊκός – Άρης 0-1 (25’ σουτ Μαντσίνι)

17.01.2021: Άρης – Παναθηναϊκός 0-1 (9’ σουτ Καμπετσής)

To Top