ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η προϊστορία των ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό

Η ιστορία ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα στις νίκες και στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι πέρασε μια περίοδο από το 1973 ως το 1984, που αρκέστηκε το πολύ σε ισοπαλίες στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Έχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια από την τελευταία συνάντησή τους εκεί, όταν ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 με δύο γκολ του Κλωναρίδη, που μετά αποβλήθηκε. Φυσικά από τους παίκτες που έπαιζαν σε εκείνο το παιχνίδι δεν έχει μείνει ούτε ένας στο ρόστερ των ομάδων. Ο Άρης έχει κερδίσει τα αμέσως δύο προηγούμενα στην έδρα του.

Το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία τους στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής έγινε στις 24 Ιανουαρίου 1960, πάλι στην 12η αγωνιστική, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ο Παναθηναϊκός ήταν αήττητος και στο 11′ προηγήθηκε με πέναλτι του Σωτήρη Αγγελόπουλου, μετά από ανατροπή του Μίμη Μπενάρδου από το Χρήστο Νανάκο. Ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε και έφτασε στην ανατροπή σε ένα δίλεπτο! Στο 76′ με σουτ του Στέλιου Πέρρου και στο 77′ με φάουλ του Μουφίτ Καλλιοντζή. Ήταν η πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στην ιστορία του στην Α’ Εθνική και η τρίτη διαδοχική για τον Άρη μετά από οκτώ παιχνίδια στο ξεκίνημα χωρίς νίκη.

Η ιστορία

Νίκες Άρης: 22

Ισοπαλίες: 25

Νίκες Παναθηναϊκός: 61

Με γηπεδούχο τον Άρη

Νίκες Άρης: 18

Ισοπαλίες: 16

Νίκες Παναθηναϊκός: 20

To Top