Η πρωτεϊνη Α3 δίνει ελπίδες!

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν, η πρωτεΐνη Α3 δίνει στον ανθρώπινο οργανισμό την ικανότητα να ανακόψει τη δράση του ιού και μάλιστα χωρίς τη χρήση φαρμάκων.

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι κάποιοι ασθενείς διαθέτουν στον οργανισμό τους μεγαλύτερα επίπεδα της πρωτεΐνης σε σχέση με τους υπόλοιπους και αυτό τους δίνει την ικανότητα να αντιμετωπίσουν την ασθένεια καλύτερα.
Κατά τη μελέτη τους, οι επιστήμονες ανέλυσαν κύτταρα από τον οργανισμό ασθενών που διαθέτουν αυξημένα επίπεδα της Α3 και διαπίστωσαν πως όταν εμφανίζεται ο ιός η αντίδρασή της είναι άμεση.
Μάλιστα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο οργανισμός αυτών των ασθενών ίσως μπορεί να ελέγξει τον ιό όταν βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, κατά το οποίο τα επίπεδα της Α3 δεν έχουν αρχίσει ακόμη να μειώνονται.
Ωστόσο, για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει ο ιός να εντοπιστεί άμεσα, ώστε να ξεκινήσει εγκαίρως η θεραπεία, που θα προστατεύσει τα επίπεδα της Α3 και θα τα διατηρήσει έτσι ώστε ο οργανισμός να είναι σε θέση να ελέγξει την ασθένεια.
Όπως αναφέρει ο δρ Richard D’Aquila στην επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PloS ONE, «αν η πρωτεΐνη διατηρηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, η εξάπλωση του ιού φαίνεται ότι θα ελαχιστοποιηθεί».
Παράλληλα, άλλη έρευνα έδειξε ότι ο ιός μπορεί να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά με τη χρήση εμβολίων DNA και πρωτεϊνών, τα οποία ωστόσο από τη στιγμή που θα αναπτυχθούν, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον άνθρωπο με ασφάλεια έπειτα από διάστημα τουλάχιστον δέκα ετών.

Πηγή: naftemporiki.gr

To Top