ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η πρόβα δεν έφερε… χαμόγελα, ο Άρης με αδυναμίες και 0-0 με τον Βόλο

Η πρόβα τζενεράλε του Άρη δεν έφερε… χαμόγελα, έμεινε στο 0-0 με τον Βόλο στο πέμπτο και τελευταίο φιλικό πριν το πρωτάθλημα, μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Μια βδομάδα πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις τους, οι κιτρινόμαυροι ανέδειξαν τις αδυναμίες τους, είχαν λίγες καλές στιγμές και αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα απέναντι στον Βόλο που στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο.

Το 4-3-3 δεν λειτούργησε σήμερα, ο Άρης ήταν αργός στην σκέψη και στην εκτέλεση και υστέρησε στην πίεση ψηλά, σε σχέση με τα υπόλοιπα φιλικά παιχνίδια. Ο Μίχαελ Ένινγκ καλείται πλέον να διορθώσει την εικόνα του Άρη μέχρι το πρώτο παιχνίδι της Superleague με την Λαμία και την ευρωπαϊκή συνάντηση με την Κόλος Κοβάλβικα.

ΜΕ ΣΕΝΓΚΕΡΓΚΗ, ΜΑΤΙΓΙΑ

Με ένα απρόοπτο ξεκίνησε το παιχνίδι, μια και ο Γκάνεα έμεινε εκτός λόγω στομαχικών διαταραχών. Ο Ένινγκ κατέβασε τον Άρη με το 4-3-3 και τους Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, με τον Σάκιτς δεξιά στην άμυνα και τον Σενγκέργκη αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Ροζ-Ντάτκοβιτς. Στην μεσαία γραμμή επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του ο Ματίγια και έπαιξε  στην τριάδα με τους Τζέγκο και Σάσα. Στην επίθεση, ο Γκάμα αριστερά, δεξιά ο Φετφατζδίης με τον Λόπεθ στην κορυφή της επίθεσης.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Με πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης με σχεδόν μηδενική δημιουργία, πολλά λάθη και επιπολαιότητα στο παιχνίδι του. Δεν πίεσε ψηλά, πήρε ελάχιστες “μπάλες”, μπλοκαρίστηκε από το συνεχές πρέσινγκ των παικτών της θεσσαλικής ομάδας. Καλύτερος και πιο ορεξάτος ο Βόλος, με σωστές αποστάσεις των γραμμών και έξυπνο παιχνίδι, βγαίνοντας γρήγορα μπροστά και δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στον Άρη. Καλύτερη στιγμή το σουτ του Τζέγκο στο 10′ μέσα από την περιοχή, ενώ ο Βόλος θα μπορούσε να σκοράρει στο τετ α τετ του Μπαριέντος με τον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός εξουδετέρωσε το δυνατό σουτ.

ΤΡΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ 90 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

Ο Άρης αν και ξεκίνησε μουδιασμένα και το β’ ημίχρονο, είχε ένα εκρηκτικό διάστημα χάνοντας τρεις ευκαιρίες μέσα σε 90 δευτερόλεπτα! Στο 59′ με τον Σάσα και στο 60′ και 61′ με τον Γκάμα θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ. Ο Βόλος “απάντησε” με τον Περέα να αστοχεί σε κενή εστία και γενικά είχε και πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Ο Άρης με την είσοδο των Μαντσίνι, Μπερτόγλιο και Μάνου προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα και να φτάσει στο γκολ, χωρίς τελικά να τα καταφέρει, κλείνοντας το πέμπτο και τελευταίο φιλικό με την “λευκή ισοπαλία”.

Από έναν Άρη που δύσκολα θα βρει κάποιος διακριθέντα, πλην του Κουέστα που σταμάτησε σε δυο περιπτώσεις φάσεις “υψηλού κινδύνου”, όλοι περιμένουν να ηχήσει δυνατά το καμπανάκι και να παρουσιαστεί έτοιμος στις επίσημες υποχρεώσεις.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σάκιτς (76′ Μαρμαρίδης), Σενγκέργκης, Ροζ, Ντάτκοβιτς, Ματίγια, Τζέγκο, Σάσα, Γκάμα (Μπερτόγλιο), Φετφατζίδης (80′ Μάνος), Λόπεθ (63′ Μαντσίνι).

ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης (46′ Κλέιμαν), Τέκιο (65′ Κρητικός), Κολόμπο, Σάντσες Σαλβαδόρ (65′ Γιέντρικσεν), Φεράρι, Τσοκάνης (46′ Λούντεβαλ), Ριένστρα (65′ Κιάκος), Μπαριέντος, Περέα (65′ Ντεντάκης), Μπαρτόλο (65’Δημόπουλος), Δουβίκας

Διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνους, Βοηθοί: Νικόλαος Τυριακίδης, Αναστάσιος Φράγιος, Τέταρτος: Αθανάσιος Μπούτσικος.

To Top