ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η… πρόβλεψη του Μάντζιου για το 100% της ετοιμότητας του Άρη και το φορμάρισμα στο κατάλληλο σημείο

Μέσα Νοεμβρίου, ο Άκης Μάντζιος είχε τονίσει σε συνέντευξή του σε εκπροσώπους του τύπου, πως σε τρεις εβδομάδες η ομάδα του θα είναι στο 100%, σε ότι αφορά την φυσική κατάσταση και το τακτικό κομμάτι.

Όπως είχε δηλώσει, στις 14 Νοεμβρίου ο προπονητής του Άρη: “Προτού αναλάβω, μέσα από τα παιχνίδια που είχα παρακολουθήσει, είχα διακρίνει κάποιες αδυναμίες, ήξερα δηλαδή πού έπρεπε να δουλέψω πριν έρθω στην ομάδα. Από την πρώτη ημέρα έδωσα βάση κυρίως στις εντάσεις της ομάδας, στο τρέξιμο σε υψηλές ζώνες, στην αλλαγή ρυθμού, γιατί έβλεπα μία ομάδα που πήγαινε… ευθεία. Δεν είχε εναλλαγές στον ρυθμό της. Προσπάθησα μέσα σε αυτό το διάστημα να την φέρω σε ένα καλό επίπεδο δουλεύοντας συγχρόνως και σε τακτικά κομμάτια, τόσο στο αμυντικό τρανζίσιον όσο και στο επιθετικό. Σε 2-3 εβδομάδες πιστεύω θα είμαστε στο 100%”.

Οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν μία κατάθεση ψυχής στο Περιστέρι, παίζοντας με 10 παίκτες από το 35ο λεπτό. Όσον αφορά την φυσική κατάσταση των παικτών, φαίνεται ξεκάθαρα πως άπαντες έχουν καλύψει το χαμένο έδαφος και πλέον μόνο… φορτσάρουν για να διεκδικήσουν θέση στην αρχική ενδεκάδα.

To αποδεικνύουν αυτό, ποδοσφαιριστές που κυρίως ερχόντουσαν από τον πάγκο το τελευταίο διάστημα, όπως οι Σίλβα, Σάσα και Κάτσε, οι οποίοι πλέον είναι έτοιμοι για την αρχική ενδεκάδα. Η ομάδα είχε μία εξαιρετικά απαιτητική εβδομάδα, με τρία ματς σε επτά μέρες, δείχνοντας πως πλέον έχουν μπει οι βάσεις για να ανταπεξέλθει σε ανάλογες προκλήσεις και στο μέλλον. Από τη μία έχει τους παίκτες που χρειάζεται σε ποσότητα, αλλά και σε ποιότητα που είναι το σημαντικότερο.

Στο σύνολό της η ομάδα έχει αρχίσει να αποκτά την απαραίτητη “χημεία”, καθώς έχουν συνυπάρξει σχεδόν όλοι με όλους στην αρχική ενδεκάδα, ενώ οι καθημερινές προπονήσεις έχουν δημιουργήσει το κατάλληλο υπόβαθρο για αυτό. Συν τις άλλοις, πλέον είναι πλήρως κατανοητά όλα όσα θέλει σε τακτικό επίπεδο ο Άκης Μάντζιος. Ξέρει στο απόλυτο τους ποδοσφαιριστές του κι αυτοί γνωρίζουν τι θέλει ο ίδιος απ΄αυτούς.

Αυτή η περίοδος, είναι η ιδανική για τον Άρη προκειμένου να… γκαζώσει, όντας στο 100% από πολλές απόψεις. Έχει μπροστά του το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ και το εξ΄αναβολής ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η ιδανική περίοδος, ώστε να τα δώσει όλα, προκειμένου να κλείσει τον πρώτο γύρο στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

 

To Top