ΑΠΟΨΕΙΣ

Η πρόκληση για τον Άρη μεγαλώνει! Και τώρα η ώρα των πράξεων με νίκες

«Οι δυσκολίες μεγαλώνουν όσο πιο κοντά ερχόμαστε στο στόχο»… Βόλφγκανγκ Γκαίτε. 

Ο ΑΡΗΣ τελείωσε την υπόθεση πρόκριση με τον Λεβαδειακό, με νίκη 1-0, χωρίς να αμφισβητηθεί η υπεροχή του σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Με το τέλος αυτού του αγώνα , η σκέψη και οι ενέργειες όλων στρέφονται στην τριάδα των επόμενων αγώνων , σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Δύο αγώνες με Ολυμπιακό και ενδιάμεσα το παιχνίδι με τον Βόλο, θα κρίνει εν πολλοίς την φετινή πορεία του ΑΡΗ.

Η επικεφαλίδα είναι μία ρήση που δείχνει ότι κάθε βήμα προς την επιτυχία αυξάνει την δυσκολία της. Κι αυτοί οι αγώνες που έρχονται, θα δοκιμάσουν την ομάδα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ο ΑΡΗΣ καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να βάλει δύο καρπούζια στη μασχάλη του γιατί κανένας αρειανός δεν δέχεται επιλογή αγώνων, ούτε και ήττες που θα οδηγήσουν σε εκτροχιασμό την φετινή χρονιά. Όποια εμπόδια και να υπάρχουν στο διάβα του , είναι υποχρεωμένος να τα αντιμετωπίσει και να βγει κερδισμένος.

·     Η Λειβαδιά έπαιξε το ρόλο της ομάδας που έγινε “πειραματόζωο” στις δοκιμές του Πάρντιου. Δόθηκε η ευκαιρία σε Νταμπό, Καμάτσο να παίξουν , ο Ματέο με τον Μανού συνέχισαν να αγωνίζονται μαζί, άλλαξαν σχηματισμοί κατά τη διάρκεια του αγώνα , αγωνίστηκαν οι Εμπακατά και Ντουκουρέ μετά από καιρό, ο Καμαρά έκανε την πρώτη του εμφάνιση, χωρίς να φάνει αν υπάρχουν σχέδια για χρησιμοποίηση του σε άλλη θέση πέρα απ’ αυτή του φορ. Η προφύλαξη των Πάλμα και Νταρίντα ήταν φυσιολογική εξέλιξη.

·     Η ομάδα έχει υλικό για να αλλάζει παίκτες, αριθμητικά, ποιοτικά όμως οι διαφορές φαίνονται εύκολα. Ο Πάλμα είναι αναντικατάστατος σ’ αυτή την ομάδα. Ο Ματέο φωνάζει ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί πλέον στα πλάγια. Η τοποθέτηση του στο κέντρο του δίνει χώρο να κουβαλάει τη μπάλα, όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα καλό, κυνηγάει τις φάσεις, όσο όμως δεν χρίζεται σκόρερ , αποτελεί ένα άσφαιρο όπλο. Ο Μανού ,παίζοντας κι αυτός προς το κέντρο, δοκίμασε να σκοράρει, έχασε φοβερή ευκαιρία, είχε δοκάρι, έδειξε ότι έχει τη σκέψη του στο γκολ. Ο Μαντσίνι προσπαθεί να βγει από τα πλάγια, κάνει καλές επιλογές για την τελική πάσα, έχει ανεβάσει ταχύτητα, είναι πλήρης στη θέση που παίζει, θα απελευθερωθεί ακόμα περισσότερο εάν βγάλει φάσεις για δικά του γκολ.

·     Η πρόκληση της συνέχειας είναι το σκαρφάλωμα στον βαθμολογικό πίνακα και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Αν μέχρι και τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, υπήρχε η αναζήτηση για το πώς πρέπει να παίζει ο ΑΡΗΣ, νομίζω ότι έχουν βγει τα συμπεράσματα. Θα είναι ανεπίτρεπτο μετά από τόσα πειράματα να υπάρχουν απορίες για το τι μπορεί να κάνει ο κάθε παίκτης στη θέση που τον τοποθετεί ο προπονητής.

Φέτος εκτός έδρας η ομάδα έπαιξε με κάθε πιθανή και απίθανη ενδεκάδα. Τώρα μένει να παίξει με ενδεκάδα που θα αποφέρει αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που παίζει ένα συγκεκριμένο παιχνίδι , κυριαρχικό, ειδικά εντός έδρας. Δεν είναι στην καλύτερη του φάση αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά.

Ο Μακιαβέλι έλεγε «Όταν η θέληση είναι μεγάλη, οι δυσκολίες δεν μπορεί να είναι μεγάλες.» Αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο για τον ΑΡΗ. Να βγάλει τη θέληση που είναι απαραίτητη σε τέτοιες προκλήσεις και να συγκεντρωθεί πάνω στα σχέδια και τις ιδέες που θα ζητήσει ο προπονητής. Ο νικητής ΑΡΗΣ θα συσπειρώσει τον κόσμο, θα δώσει στίγμα ότι διεκδικεί , θα τονώσει την δικιά του αυτοπεποίθηση.

Το Καραϊσκάκη και κάθε έδρα αντιπάλου, είναι ευκαιρία ανάδειξης ποιότητας και πίστης στο στόχο. Ο ΑΡΗΣ της Τούμπας δεν έχει κανένα λόγο να ξαναεμφανιστεί σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ούτε καν αυτός της Λεωφόρου. Ο ΑΡΗΣ έχει όλα τα εφόδια να παίξει έξυπνα, δυνατά, γρήγορα για να ξεπεράσει πρώτα το εμπόδιο του πρωταθλήματος και να πάρει τους τρεις βαθμούς και έπειτα να πετύχει σκορ που θα του δίνει τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

·     Ο προπονητής έχει την ευθύνη να κάνει η ομάδα το come back στο δεύτερο γύρο. Τα ντέρμπι είναι το ένα πίσω από το άλλο άρα η εγρήγορση του πρέπει να είναι στα κόκκινα. Ο ΑΡΗΣ βασίστηκε πάνω του να κάνει αλλαγές και να πετύχει. Ας αποφασίσει ο ίδιος ποια είναι η καλύτερη λύση για να φέρει ο ΑΡΗΣ τα αποτελέσματα. Ο Πάρντιου και οι συνεργάτες του δεν δικαιολογούνται να έχουν διλήμματα. Έχουν δει και έχουν κρίνει. Ο ΑΡΗΣ έχει όλα τα εχέγγυα να πάρει όλα τα αποτελέσματα που τον συμφέρουν.

·     Είναι η ώρα των πράξεων. Οι τρεις νίκες είναι το ζητούμενο.   

 

 

To Top