ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρόκριση επί της Σαραγόσα, το κατάμεστο… Χαριλάου και το ολονύκτιο πάρτι! (videos) (video)

Μπορεί να πέρασαν αρκετά χρόνια, όμως η… απόδραση από το “Λα Ρομαρέδα” παραμένει χαραγμένη στις μνήμες όλων των Αρειανών, καθώς αποτέλεσε την αρχή της ευρωπαϊκής καταξίωσης των επόμενων χρόνων.

Σαν σήμερα, στις 4 Οκτωβρίου του 2007 η Θεσσαλονίκη ζούσε σε ρυθμούς… Ισπανίας. Το 1-0, προίκα από το πρώτο παιχνίδι στο “Κλ. Βικελίδης”, έμοιαζε θησαυρός στα χέρια των παιχτών του Άρη. Δεν ήταν όμως αρκετό! Ο Άρης έπρεπε να σκοράρει και μέσα στην Ισπανία, να πετύχει το εκτός έδρας γκολ που θα του έδινε την ευκαιρία να αγκαλιάσει την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το γρήγορο τέρμα της Σαραγόσα με τον Ολιβέιρα στο 20λεπτο, δεν “βύθισε” τον Άρη που έδειξε άμεσα σημεία ζωής. Οι “κίτρινοι” δεν έχασαν την ελπίδα τους και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν πριν την ανάπαυλα. Όλα άλλαξαν στο 58ο λεπτό. Ο Μπάγεβιτς δίνει εντολή στον Χαβίτο να ετοιμαστεί και να περάσει στο παιχνίδι στη θέση του μέτριου εκείνη τη βραδιά Τόνι Κάλβο.

Οι «κίτρινοι» κυκλοφόρησαν την μπάλα ωραία και την μετέφεραν στα δεξιά στον Χαβίτο «υπνωτίζοντας» την άμυνα της Σαραγόσα. Εκεί, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός πήρε τις κόντρες και απέφυγε τον Χουανφράν, μπαίνοντας στην περιοχή σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Κουαρτέρο και στην επαναφορά ξαναστρώθηκε στον παίκτη του Άρη, ο οποίος εκτέλεσε τον Θέσαρ και τη Σαραγόσα για το 1-1! Η Σαραγόσα προσπάθησε να πιέσει και σκόραρε στο 72’, με τον επίσης νεοεισελθόντα Σέρχιο Γκαρσία, όταν ο τελευταίος βρέθηκε αφύλαχτος στη μικρή περιοχή του Άρη και με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ντ’ Αλεσάντρο έκανε το 2-1.

Ο Ντούγκαλ από την Σκωτία σφύριξε τη λήξη που σήμαινε την έναρξη των έξαλλων πανηγυρισμών σε Ισπανία και Χαριλάου!

Οι 2.000 Αρειανοί που ταξίδεψαν στην Ισπανική πόλη, οι 13.000 που βρέθηκαν στο Χαριλάου για να δουν το παιχνίδι από γιγαντοοθόνη αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, μετατρέποντας το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου σε ένα ατελείωτο πάρτι!

To Top