ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρόκριση στον τελικό; Υψηλό τέμπο και η μπάλα στους ψηλούς!

Δεν χρειάζεται να έχει κοουτσάρει σε πάγκους χρόνια για να συμπεράενει πως ο Άρης για να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θα πρέπει να σβήσει την εμφάνιση του περασμένου Σαββάτου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Οι κίτρινοι έκαναν την χειρότερη φετινή εμφάνισή τους μια βδομάδα πριν μιλώντας βάσει επιθυμίας, εγωισμού, αυταπάρνησης μέσα στο παρκέ. Αυτά δεν είχαν και δεν εμφανίστηκαν στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο.

Εννοείται πως παρόμοια εμφάνιση δεν επιτρέπεται, δεν συγχωρείται.

Ο Άρης υπερέχει μέσα στο καλάθι με την παρουσία του Βασίλη Καββαδά, του Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς και την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Έρικ Μπάκνερ. Εκεί πρωτίστως θα πρέπει να πάει η μπάλα και υπεύθυνοι για να την δώσουν είναι οι περιφερειακοί.

Ο Άρης οφείλει να χτυπήσει την ΑΕΚ μέσα στην ρακέτα και να το κάνει σε σημείο… μονοτονίας, γιατί θα πάρει εύκολους πόντους και θα αναγκάσει την άμυνα να κλείνει, άρα θα προκύψουν ελεύθερα σουτ, τα οποία πρέπει να μπουν μέσα στο Παλέ.

Αμυντικά, οι κίτρινοι οφείλουν να φανούν συνεπείς στις αρχές που διέπουν την ομάδα εδώ και τρία χρόνια. Η άμυνα σήμερα θα είναι περισσότερο θέμα διάθεσης, θέλησης, ψυχής και μετά μυαλού.

Η αντικατάσταση του Ιβάνοβιτς με τον Μακ Γκραθ και η επιστροφή στην δράση του Κώστα Βασιλειάδη κάνουν την ΑΕΚ μια ομάδα με πολύ καλούς σουτέρ. Ακόμα και ο Ρόκο Ούκιτς που δεν έκανε καριέρα επειδή έβαζε τρίποντα, με τον Άρη έδειξε ότι δεν μπορεί να μένει ελεύθερος.

Η ΑΕΚ έχει “όπλο” το περιφερειακό σουτ και λιγότερο το παιχνίδι ρακέτας. Είναι ομάδα που δεν αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι και εκεί επίσης πρέπει να χτυπήσει ο Άρης, ανεβάζοντας τον ρυθμό.

Το βασικότερο όλων, όμως, παραμένει η κατάθεση στο παρκέ ψυχής, καρδιάς, πάθους, έντασης, ενέργειας, διάθεσης για διεκδίκηση κάθε χαμένης μπάλας. Όλα τα άλλα έπονται…

To Top