ΜΠΑΣΚΕΤ

Η πρόκριση στο Eurocup περνά από το Παλέ! Η ανάλυση του προγράμματος του Άρη

Η ήττα από την Γκραν Κανάρια ήταν ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα, καθώς η ισπανική ομάδα, όπως μαρτυρά και η μέχρι τώρα πορεία της, είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει για δεύτερη συνεχή σεζόν το EuroCup.

Από δω και πέρα αρχίζουν οι αγώνες, που ο Άρης οφείλει να κερδίσει, για να επιστρέψει στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας του 2ου ομίλου και να εδραιωθεί σ’ αυτή.

Οι ομάδες, που θα πάρουν τα τέσσερα εισιτήρια έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν, με την Γκραν Κανάρια, την Μπουργκ, την Κλουζ και την Ουλμ να έχουν αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα και τον Άρη μαζί με τις Λιετκαμπέλις, Μπουντούτσνοστ και Τρέντο να διεκδικούν τις δύο εναπομείνασες θέσεις.

Οι κιτρινόμαυροι υποδέχονται την προσεχή Τρίτη (12/12, 20:00) την Λιετκαμπέλις, για την 11η αγωνιστική και χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη, ενώ το ιδανικό θα ήταν να επικρατήσουν με διαφορά μεγαλύτερη των δέκα πόντων (84-74), με την οποία έχασαν στη Λιθουανία.

Στη συνέχεια θα μεταβούν στην Άγκυρα για να αντιμετωπίσουν την Τουρκ Τέλεκομ (19/12), η οποία έχει πολύ κακή παρουσία μέχρι τώρα στη διοργάνωση, με ρεκόρ 2-8, όμως διαθέτει παίκτες με ποιότητα, όπως φάνηκε με την προχθεσινή εντός έδρας επικράτησή της επί της δεύτερης στη βαθμολογία, Κλουζ.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη θα φιλοξενήσει, στην τελευταία της ευρωπαϊκή υποχρέωση για το 2023, (27/12) την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, Σλασκ Βρότσλαβ, όπου η κατάκτηση των δύο βαθμών είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Ο Άρης θα έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή στο ξεκίνημα του 2024 (10/01), ταξιδεύοντας στη Ρουμανία για να αντιμετωπίσει την ισχυρή Κλουζ.

Θα επιστρέψει στο “Nick Galis Hall” στις 24 Ιανουαρίου του 2024, για να αναμετρηθεί με την Μπουντούτσνοστ, ενώ μια εβδομάδα αργότερα (31/01) θα αγωνιστεί και πάλι εντός έδρας, κόντρα στην Μπουργκ, στοχεύοντας στο 2Χ2 στο Παλέ.

Η τελευταία του εκτός έδρας δοκιμασία στη φάση αυτή είναι απέναντι στην Ουλμ στις 31 Ιανουαρίου και η κανονική περίοδος του EuroCup ολοκληρώνεται για τους κιτρινόμαυρους στο “σπίτι” τους με αντίπαλο την Τρέντο (07/02).

Γίνεται αντιληπτό ότι η πρόκριση στην επόμενη φάση περνά από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο κι αν ο Άρης το εκμεταλλευτεί, παίρνοντας και τις διαφορές από ήττες του πρώτου γύρου (Λιετκαμπέλις, Μπουργκ, Τρέντο), θα έχει κάνει το σημαντικότερο βήμα για να βρεθεί στις 12 καλύτερες ομάδες του EuroCup.

Εξυπακούεται ότι πιθανές εκτός έδρας νίκες θα ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο τη θέση των κιτρινόμαυρων.

To Top