ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η πρόταση της ΚΑΕ Άρης για το νέο format του πρωταθλήματος

Τη δική της πρόταση έστειλε η ΚΑΕ  Άρης στον ΕΣΑΚΕ, σχετικά με το format της νέας σεζόν.

Με γνώμονα την αύξηση των αγώνων και παράλληλα του ενδιαφέροντος για τα πλέι, αλλά και να μην εξισώνονται αυτά με τα μικρής πλέι άουτ, η κιτρινόμαυρη πρόταση κυμαίνεται στους παρακάτω άξονες:

Α. Σε πρώτη φάση να διεξάγονται τέσσερις σειρές play-offs, από τις θέσεις 3 έως 10. Είτε «από το μηδέν» σε σειρές «best of 3», είτε μεταφέροντας τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου, σε σειρές «best of 5». Οι νικητές των τεσσάρων σειρών θα παίξουν μεταξύ τους με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια θα μείνουν τέσσερις ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των δύο πρώτων, ξεκινώντας την ημιτελική φάση.

Β. Όσον αφορά στην παραμονή στην Basket League, η πρόταση είναι: Η 13η ομάδα να υποβιβάζεται απευθείας και η 11η με τη 12η να παίξουν την κατηγορία σε σειρά play-out, παρεμφερή με αυτές των play-offs.

Γ. Για την πρώτη εξάδα ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι, ενώ ο 7ος και ο 8ος θα αναβαθμιστούν και δε θα «μειωθούν», αναγκαζόμενοι να παίξουν για την παραμονή, κάτι που δε γίνεται πουθενά. Επίσης, οι ομάδες «9» και «10» θα έχουν τη δυνατότητα να κυνηγήσουν κάτι περισσότερο από την παραμονή. Οι αγώνες αυξάνονται και αποφεύγονται οι πολλάκις ανούσιες σειρές 1-8 και 2-7.

Σε γενικές γραμμές αυτό είναι το νόημα της πρότασης του Άρη, σε μία περίοδο που λογικά γίνονται «ζυμώσεις» και συζητήσεις για τη νέα σεζόν.

To Top