ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η πρόταση της Euroleague μετά την…παρωδία του Νταρουσάφακα – Μακάμπι

Οι δυο ομάδες μετέτρεψαν σε παρωδία τα τελευταία λεπτά του μεταξύ τους αγώνα για την Euroleague, με την διοργανώτρια αρχή να τονίζει πως θα καταθέσει προτάσεις για τη βελτίωση του παιχνιδιού.

Η Euroleague έριξε στο… τραπέζι μια πρωτοποριακή πρόταση, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον περιστατικά όπως αυτά που συνέβησαν στον αγώνα της Νταρουσάφακα με τη Μακάμπι!

Να τονίσουμε πως οι φιλοξενούμενοι ήθελαν νίκη με 11+ για να προκριθούν, αλλά βλέποντας το χρόνο να τελειώνει επιδίωξαν σαφώς να παίξουν για την… ισοπαλία, προκειμένου να κερδίσουν πέντε λεπτά έξτρα χρόνου στην παράταση. Οι γηπεδούχοι το κατάλαβαν αργά και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποφύγουν το έξτρα πεντάλεπτο αποδεχόμενοι ακόμη και την ήττα.

Η ανακοίνωση:

 

«Για τα όσα συνέβησαν στο Νταρουσάφακα-Μακάμπι Τελ Αβίβ, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Δεκεμβρίου του 2015, η Ευρωλίγκα ανακοινώνει τα εξής:

 

1. Σε όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας εφαρμόζονται οι επίσημοι κανονισμοί της FIBA.

2. Στο συγκεκριμένο ματς εφαρμόστηκαν οι επίσημοι κανόνες μπάσκετ, όταν στο τέλος της τέταρτης περιόδου η φιλοξενούμενη ομάδα προσπαθούσε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, προκειμένου να διεκδικήσει τη νίκη με πάνω από 11 πόντους διαφορά.

3. Από την ίδρυσή της το 2000, η Ευρωλίγκα κάνει ετήσια σεμινάρια, όπου συμβάλλουν στη βελτίωση των επίσημων κανονισμών της FIBA. Αυτό οφείλεται αρκετά στη συνεισφορά των προπονητών στις ετήσιες συναντήσεις τους, στην Επιτροπή Διαιτησίας, στα στελέχη της λίγκας και άλλους εμπλεκόμενους. Οι προτάσεις αυτές πηγαίνουν στην Τεχνική Επιτροπή της FIBA, όπου υιοθετείται η πλειοψηφία τους.

4. Η Ευρωλίγκα θα συμβουλευτεί τα στελέχη της προκειμένου να βρει μία πιθανή λύση για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του ματς Νταρουσάφακα-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Θα μπορούσαμε να προτείνουμε να μην μετρούν οι πόντοι στις παρατάσεις, σε παιχνίδια της κανονικής διάρκειας. Αυτή και άλλες προτεινόμενες βελτιώσεις θα σταλούν στην Τεχνική Επιτροπή της FIBA για διαβούλευση. Οι επόμενες αλλαγές στους επίσημους κανονισμούς της FIBA αναμένεται να ανακοινωθούν για τη σεζόν 2016/17».

To Top