Η πρώτη ανάγνωση της τακτικής του Μιχαλήτσου

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Άρη δείχνει να προχωράει σε άμεση αλλαγή του συστήματος.

Ουσιαστικά αυτό το νέο 4-3-3 που θέλει να εφαρμόσει δείχνει ότι σίγουρα έχει παρατηρήσει την ομάδα και προσπαθεί μέσα από αυτήν την αλλαγή στο σύστημα και σε ορισμένα πρόσωπα, να βελτιώσει τις αδυναμίες και να μπορέσει να προσθέσει ποιότητα στην εντεκάδα της ομάδας.

Εξαρχής η οπισθοχώρηση του Ζαραδούκα από την αρχή ως μπακ, δίνει στον Άρη εμπειρία πίσω και έναν παίκτη (όπως έχει ήδη δείξει) με πολλές δυνάμεις, ο οποίος θα μπορεί να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς και να δίνει έξτρα βοήθεια στην επίθεση.

Παράλληλα ο Κοέλιο θα έχει το ρόλο του κόφτη. Θα παίζει στο κέντρο μπροστά από τα στόπερ, κατά κάποιο τρόπο θα είναι σαν λίμπερο που θα γίνεται τρίτος στόπερ και με αυτήν την κίνηση ο Μιχαλήτσος στοχεύει στους λιγότερους δυνατούς κινδύνους μπροστά από την εστία και στη βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας του Άρη. Άλλωστε οι «κίτρινοι» έχουν πονέσει πολύ φέτος από την άμυνά τους.

Παράλληλα, εφόσον αποφασίσει οριστικά στην… έκπληξη και ξεκινήσει τον Τριανταφυλλάκο, τότε θα πάρει θέση στο κέντρο αντί του Οικονομόπουλου κάτι που έχει ως στόχο την καλύτερη κυκλοφορία μπάλας (μαζί με τον Τάτο), ενώ ο νεαρός μεσοεπιθετικός θα μπορεί να γίνεται και δεύτερος φορ δίπλα στον Αγκάνθο όταν ο Άρης επιτίθεται.

Παράλληλα, ο Τάτος με τον Τριανταφυλλάκο δίπλα του θα έχει ακόμα πιο ελεύθερο ρόλο και θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργεί ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Τέλος, ο Διαμαντάκος έχοντας τα ανεβάσματα του Ζαραδούκα θα μπορεί επίσης να συγκλίνει περισσότερο και να βγάζει κι άλλον παίκτη στην περιοχή ο Άρης, όπως το ίδιο θα συμβαίνει με τον Γιαννιώτα κι έτσι δεν θα είναι μόνος εκεί ο Αγκάνθο.

Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις του Γιάννη Μιχαλήτσου ο οποίος με το υπάρχον ρόστερ και τους συγκεκριμένους παίκτες κρίνει ότι με το συγκεκριμένο τρόπο θα μπορεί να βοηθηθεί περισσότερο η ομάδα. Φυσικά, όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν και στη σημερινή προπόνηση με φόντο το παιχνίδι.

 

To Top