Η… πρώτη εντύπωση του φετινού Άρη

Ο Άρης έχασε από τον Ολυμπιακό στον πρώτο επίσημο αγώνα της φετινής χρονιάς. Οι φίλαθλοι της ομάδας είχαν την ευκαιρία να δουν από τους τηλεοπτικούς δέκτες τα νέα πρόσωπα, που δεν είναι και λίγα. Το PRESSARIS.gr επιχειρεί να σκιαγραφήσει την παρουσία κάθε παίκτη ξεχωριστά με αριθμούς και όχι μόνο.

Νταν Μαυραϊδής (9π., 3/4β., 2/4τρ., 2ρ., 1κλ., 26′)
Ο ομογενής γκαρντ, καταρχήν είναι γκαρντ και όχι πλέι μέικερ. Η θέση του είναι “2” και μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και συνθήκες μπορεί να κατεβάσει τη μπάλα. Είναι παιδί που παίζει με πάθος, που ξέρει τα βασικά του μπάσκετ και τα έχει περισσότερο στο μυαλό του, παρά στο σώμα του. Θα βελτιώνεται όσο προσαρμόζεται στην Ευρώπη.

Σέρτζιο Κιρούς (4π., 2/5δπ., 2ρ., 14′)
Δεν άρεσε… Χωρίς να κάνει λάθος (στο φύλλο της στατιστικής), δεν μπόρεσε να δείξει ότι είναι παίκτης που είχε (έστω και στο Γουέστερν Κεντάκι) πέρσι 15 πόντους και 9 ριμπάουντ μέσο όρο. Είναι εκτός μπάσκετ όταν αυτό γίνεται οργανωμένο παιχνίδι, καλός σε ανοικτό γήπεδο, αλλά δεν έχει καλή επαφή με τη μπάλα. Είναι παίκτης που σαφώς μπορεί να βελτιωθεί και να δώσει περισσότερα.

Χρήστος Ταπούτος (8π., 6/6β., 1/7δπ., 0/2τρ., 8ρ., 3ασ., 30′)
Ο αρχηγός του Άρη δεν ήταν καλός στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και λογικά ο Αλεξανδρής περιμένει πολλά περισσότερα. Όχι τόσο σε νούμερα, αλλά σε ουσία. Ο Ταπούτος δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός με κανέναν αντίπαλό του και είχε προβλήματα στην άμυνα, ειδικά όταν οι αντίπαλοι του έβαζαν πλάτη.

Ντομινίκ Τζέιμς (2π., 1/7δπ., 0/3τρ., 1ρ., 1ασ., 3λ., 17′)
Ήταν άστοχος, ίσως πήρε περισσότερες προσπάθειες από ότι έπρεπε, αλλά ήταν ίσως ο μόνος από τους ξένους παίκτες της ομάδας, που πραγματικά ήξερε τι ήθελε μέσα στο παρκέ και τι έπρεπε να κάνει. Μπορεί να μην το έκανε καλά, αλλά έχει το ελαφρυντικό ότι είναι ο βασικός πλέι μέικερ της ομάδας με μόλις… δύο προπονήσεις!

Μιχάλης Τσαϊρέλης (4π., 2/3δπ., 3ρ., 1λ., 13′)
Φέτος πρέπει να έχει πολύ πιο “μεστή” παρουσία, γιατί πλέον δεν είναι το ταλέντο που το περιμένει ο προπονητής. Είναι παίκτης με συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα και πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του. Αμυντικά υπάρχει ένα δεδομένο καλό επίπεδο ανταπόκρισης, επιθετικά πρέπει να γίνει πιο απειλητικός.

Άντριαν Όλιβερ (16π., 6/8δπ., 5/10δπ., 0/4τρ., 3ασ., 2λ., 33′)
Έχει ποιότητα και μπορεί να σταθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικά όταν καταλάβει πώς παίζεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι σκόρερ, ξέρει να βάζει τη μπάλα στο καλάθι και ίσως γι’ αυτό δικαιολογούνται και οι 14 προσπάθειες. Σαφώς ο πιο ποιοτικός παίκτης από όσους ήρθαν από τα κολέγια φέτος.

Ματέι Κρούσιτς (4π., 2/2β., 1/4δπ., 8ρ., 1κοψ., 1λ., 18′)
Χρήσιμος παίκτης, που θα ανεβάσει κι άλλο την απόδοσή του, αλλά αμφίβολο αν μπορεί να έχει ρόλο βασικού. Τρέχει καλά το γήπεδο, “στήνει” καλά σκριν, έχει καλές αντιδράσεις στην ομαδική άμυνα, όμως είναι παίκτης με συγκεκριμένες δυνατότητες.

Δημήτρης Βεργίνης (9π., 3/6δπ., 1/4τρ., 2ρ., 2κλ., 1λ., 23′)
Έκανε αρκετά καλό παιχνίδι, αν αναλογιστεί κανείς ότι αγωνίστηκε για 23 λεπτά σε επίσημο παιχνίδι για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια. Είναι παίκτης που ξέρει το μπάσκετ, μένει αυτή η γνώση να μετουσιώνεται σε πράξη, κάτι που έκανε αρκετά κόντρα στον Ολυμπιακό.

Σαμ Μάλντροου (3π., 1/2τρ., 1ρ., 4κοψ., 2λ., 19′)
Καλός σε αυτό το οποίο είναι το… ατού του, τα κοψίματα, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν ερωτήματα προς απάντηση. Με ύψος 2,05μ. ο Μάλντροου αποκτήθηκε για να προσφέρει λύσεις μέσα στη ρακέτα ή για να σουτάρει τρίποντα; Σε 19 λεπτά ο έναν εκ των τριών ξένων παικτών έκανε μόλις δύο σουτ, ενώ δεν είχε και καλό τάιμινγκ στο ριμπάουντ.

Ο Τάσος Δήμας (2ρ., 5′) και ο Αλεξάνδρος Βεζένκοφ (1′) αγωνίστηκαν λίγο και δεν μπορούν να κριθούν.

To Top