Η πρώτη ομάδα που νίκησε χωρίς τον ΛεΜπρόν μετά από 1.019 ημέρες!

Για πρώτη φορά έπειτα από 1.019 ημέρες και 13 διαδοχικές ήττες, μία ομάδα του ΛεΜπρόν Τζέιμς κέρδισε αγώνα χωρίς την παρουσία του ίδιου στο παρκέ.

Για ένα βράδυ οι Λέικερς απέδειξαν ότι μπορούν να νικήσουν και χωρίς αυτόν. Απέδειξαν ότι δεν είναι “μόνο ένας παίκτης”, όπως είπε και ο Κάιλ Κούζμα μετά τη νίκη (μετά ανατροπής) επί των Κινγκς με 121-114.

Για όσους θεωρούν ότι δεν αποτελεί δα και τόσο μεγάλη υπόθεση μία νίκη των Λέικερς χωρίς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ας ρωτήσουν καλύτερα και τους (νυν ή τέως) συμπαίκτες του. Από τον Μάρτιο του 2016 είχε να κερδίσει αγώνα ομάδα του Τζέιμς, απόντος του “Βασιλιά”!

Για την ακρίβεια, η τελευταία φορά που μία ομάδα του ΛεΜπρόν κέρδισε ματς χωρίς τον καλύτερο παίκτη της στο παρκέ ήταν στις 16 Μαρτίου 2016, όταν οι Καβαλίερς είχαν επικρατήσει εκείνο το βράδυ των Μάβερικς με 99-98.

Έκτοτε παρήλθαν 1.019 ημέρες και οι ομάδες του ΛεΜπρόν Τζέιμς έπαιξαν 13 φορές χωρίς αυτόν. Το αποτέλεσμα ήταν ισάριθμες ήττες, τόσο για τους Καβαλίερς (0-11), όσο και για τους Λέικερς (0-2). Και όχι “απλές” ήττες…

Με 12,5 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο έχασαν τους προηγούμενους 13 αγώνες οι ομάδες του “Βασιλιά” χωρίς αυτόν. Οι οκτώ εξ αυτών χάθηκαν με διψήφιο αριθμό πόντων και μόνο σε τρεις ηττήθηκαν στο καλάθι, συμπεριλαμβανομένου και του παιχνιδιού στο Σακραμέντο πριν από τέσσερις ημέρες, όταν είχε φροντίσει για αυτό ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με το τρίποντο στην εκπνοή.

To Top