Η πρώτη σέντρα στην Σουηδία και οι… κεραίες του Άρη

Η πρώτη σέντρα θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Σουηδία και έμμεσα θα υπάρχουν ανοιχτές οι… κεραίες του Άρη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Οι κιτρινόμαυροι έφτασαν τον Ιανουάριο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για άλλους δυο Σουηδούς ποδοσφαιριστές μετά την έλευση του Ντάνιελ Λάρσον. Ο λόγος φυσικά  για τους Κάλε Χόλμπεργκ και Ντάνιελ Σούντγκρεν. Ο πρώτος αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός με την Νόρκεπινγκ, ενώ ο δεύτερος δεξί μπακ με την ΑΙΚ Στοκχόλμης.

Ο Άρης συνεχίζει να παρακολουθεί τους δυο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποτελούν εν δυνάμει μεταγραφικές του επιλογές.

Η ιδιαιτερότητα των Σουηδών είναι ότι λόγω των καιρικών συνθηκών, το πρωτάθλημα τους ξεκινάει αυτήν την εποχή. Έτσι αύριο το Σουηδικό ποδόσφαιρο ξεκινάει την δράση, σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Αν κάτι έχουν να περηφανεύονται οι Σουηδοί, αυτό είναι το χωρίς την παραμικρή προκατάληψη πρωτάθλημά τους!

Δεν υπάρχουν «μεγάλες» και «μικρές», όλες οι ομάδες αντιμετωπίζονται το ίδιο. Το 1999, Μάλμε και Τζουργκάρντεν έπεσαν στη Σουπερέταν. Το 2002 η Γκέτεμποργκ, η μοναδική ομάδα της χώρας με ευρωπαϊκό τίτλο (δύο Κύπελλα UEFA), κέρδισε την παραμονή σε αγώνα μπαράζ με τη συμπολίτισσα Βέστρα Φρελούντα!

Η ΑΪΚ το 2004 έπεσε στη Σουπερέταν, η Χάμαρμπι αγωνίστηκε για πέντε χρόνια εκεί, η πρωταθλήτρια του 2011 Χέλσινμποργκ έπεσε το 2016 και ανέβηκε πέρσι. Η Κάλμαρ ανέβηκε το 2005, το 2007 πήρε το Κύπελλο και το 2008 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια! Από το 1996 και μετά, μόλις δύο ομάδες κατέκτησαν το πρωτάθλημα δύο συνεχόμενες χρονιές (Τζουργκάρντεν 2002, 2003 και Μάλμε 2013, 2014 και 2016, 2017).

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι οι δυο Σουηδοί αγωνίζονται την Κυριακή με τις ομάδες τους:

Σούντγκρεν: 16:00 ΑΙΚ-ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ

Χόλμπεργκ: 18:30 ΧΕΛΣΙΜΠΟΡΓΚ-ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ

To Top