Η πρώτη του νίκη!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε κι αυτός το χεράκι του στη μεγάλη ανατροπή των Bucks, οι οποίοι “γύρισαν” διαφορά 22 πόντων και νίκησαν μέσα στη Βοστώνη τους Celtics 105-98!

Στη Νέα Υόρκη οι Bucks ανέτρεψαν διαφορά 25 πόντων, πριν καταρρεύσουν στα τελευταία δύο λεπτά. Στη Βοστώνη δεν έκαναν το ίδιο λάθος. Τα “ελάφια” έμειναν πίσω στο σκορ με 22 πόντους διαφορά στο 3ο δωδεκάλεπτο, αυτή τη φορά όμως ολοκλήρωσαν το επικό comeback που έκαναν με τα “δεύτερα” στο παρκέ (συμπεριλαμβανομένου και του Γιάννη Αντετοκούνμπο) και νίκησαν τους εμβρόντητους Celtics 105-98!

Ο Russell, οι Red Sox και η κατεστραμμένη γιορτή

Η εξέλιξη του αγώνα δεν θα μπορούσε να αφήσει πιο πικρή γεύση στους φίλους των Celtics, οι οποίοι περίμεναν πως και πως να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη στη σεζόν, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Brad Stevens στον πάγκο. Σε μία βραδιά, μάλιστα, που ήταν αφιερωμένη στον “μύθο” των Celtics, τον τεράστιο Bill Russell, ο οποίος μετά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του στο κέντρο της Βοστώνης, βρέθηκε στο TD Garden και αποθεώθηκε με ένα συγκινητικό standing ovation διάρκειας σχεδόν δύο λεπτών κατά τη διάρκεια του αγώνα

Ακόμα και οι ιδιοκτήτες των Boston Red Sox βρέθηκαν στο στάδιο, μαζί με το τρόπαιο του πρωταθλητή της MLB (την επαγγελματική λίγκα του baseball), προκειμένου να μετατρέψουν το παιχνίδι σε μία μεγαλειώδη γιορτή για τους φιλάθλους της Βοστώνης. Ετσι όπως εξελίχθηκε η βραδιά, βέβαια, τη γιορτή την έκαναν οι νεανικοί Bucks του Larry Drew.

Ο πάγκος έκανε όλη τη δουλειά

Το Milwaukee βρέθηκε πίσω στο σκορ με 50-72 στα μέσα της τρίτης περιόδου αλλά σε εκείνο το σημείο ο Drew έριξε στο παρκέ τους αναπληρωματικούς του. Τέτοια αλλαγή σκηνικού μάλλον δεν πρέπει να την περίμενε ούτε ο ίδιος. Οι Wolters, Middleton, Αντετοκούνμπο, Henson και Pachulia άλλαξαν άρδην τη ροή του αγώνα, ροκάνισαν τη διαφορά και μόλις μπήκε στο γήπεδο και ο Caron Butler οι Bucks ολοκλήρωσαν την ανατροπή.

 

Τα “ελάφια” τελείωσαν το παιχνίδι με σερί 10-0 και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας πρωταγωνιστές όλους τους παίκτες που κάθονταν στον πάγκο στο τζάμπολ του αγώνα. Κανείς εκ των βασικών Sanders, Ilyasova, Neal και Mayo δεν αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια της ανατροπής, αφού οι Zaza Pachulia (20 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Nate Wolters (14 πόντοι, 6 ασίστ), John Henson (14 πόντοι, 9 ριμπάουντ), Khris Middleton (13 πόντοι, 5/8 σουτ) και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, έκαναν όλη τη δουλειά.

Το πρώτο καλάθι και το πρώτο κάρφωμα!

Ο 18χρονος Ελληνας φόργουορντ στο παρκέ μπήκε για πρώτη φορά λίγο πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου και λίγο αργότερα έβαλε το πρώτο του καλάθι (λέι-απ ύστερα από ασίστ του Pachulia). Ο Larry Drew εμπιστεύτηκε τον “G-Bo” και στην τρίτη περίοδο, όταν βοήθησε την ομάδα του σε άμυνα και επίθεση. Ο Αντετοκούνμπο έκανε μάλιστα και το πρώτο του κάρφωμα (πάλι από ασίστ του Pachulia) και είχε συνολικά 5 πόντους, 1/2 βολές, 2/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ και +11 στο “+/-” στα 12’27” που αγωνίστηκε.

Στην αντίπερα όχθη, ο Vitor Faverani ήταν όχι μόνο η ευχάριστη έκπληξη (πάλι), αλλά και ο κορυφαίος των “κελτών” με 12 πόντους, 18 ριμπάουντ και 6 τάπες! Ο Brandon Bass είχε ακόμα 17 πόντους και 9 ριμπάουντ για τους Celtics, οι οποίοι γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμα παιχνίδια, δείχνοντας με το καλημέρα ότι η σεζόν θα είναι και μεγάλη και δύσκολη…

“Δεν πηδάει ούτε χαρτί, αλλά…”

Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που είναι μεγαλύτερα από το παιχνίδι, αν και αυτή τη στιγμή δεν αισθάνομαι ιδιαίτερα καλά για τη ζωή”έλεγε απογοητευμένος μετά το ματς ο Brad Stevens, ενώ ο Larry Drew, παρά τη νίκη, στάθηκε στην κακή αρχή της ομάδας του, λέγοντας: “Πρέπει να βρούμε μία λύση. Σε δύο διαδοχικά παιχνίδια ξεκινάμε άσχημα, πιέζουμε πολύ τους εαυτούς μας στην άμυνα”.

Ο Nate (Wolters) μπήκε στο γήπεδο και έκανε καλή δουλειά, ο John Henson έκανε σπουδαία δουλειά, ο Khris (Middleton) ήταν απίστευτος και ο Zaza (Pachulia) έκανε τα πάντα. Δεν μπορεί να πηδήξει ούτε χαρτί αλλά ξέρει να χρησιμοποιεί το κορμί του” δήλωσε ο Caron Butler, εξυμνώντας τους αναπληρωματικούς του Milwaukee.

Πηγή:sport24.gr

To Top