ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η πρώτη φορά του Άρη μετά από 24 χρόνια, με κοινό… πρόσωπο τον Άκη Μάντζιο (video)

Η χθεσινή πρόκριση του Άρη ήταν η πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια που ο Άρης αποκλείει κάποια ομάδα από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ηρακλή.

Η τελευταία φορά που ο Άρης είχε αποκλείσει μια από τις παραπάνω ομάδες ήταν στις 13 Ιανουαρίου του 2000, όταν είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού στα πέναλτι σε μονό αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης».

Κοινό… πρόσωπο ο Άκης Μάντζιος. Ο νυν προπονητής του Άρη ήταν τότε ποδοσφαιριστής των κιτρινόμαυρων και μάλιστα είχε ευστοχήσει σε πέναλτι.

Πριν απο 24 χρόνια ως παίκτης, ο νυν προπονητής του Αρη είχε εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι που είχε χαρίσει την πρόκριση στον Άρη επί του Παναθηναϊκού με το ίδιο σκορ (4-2). Ήταν παιχνίδι για τον B’ γύρο του Κυπέλλου. Στην κανονική του διάρκεια το παιχνίδι είχε λήξε με 1-1 με γκολ των Καραγκούνη και Πάουλο Αντριόλι. Το σκορ δεν άλλαξε ούτε στην κανονική διάρκεια, ούτε στην παράταση, και στα πέναλτι, οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 4-2, με «ήρωα» τον Φάνη Κατεργιαννάκη, αλλά και τον νυν προπονητή τους και τότε ποδοσφαιριστή, Άκη Μάντζιο, που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και έστειλε τον Άρη στους «8».

Κάτι που θυμήθηκε και ο ίδιος σχολιάζοντας σχετικά στη χθεσινή συνέντευξη τύπου:  «Δεν ήξερα ότι ήταν η τελευταία, αλλά ναι, εγώ είχα εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το παιχνίδι γιατί έπαθα χιαστό στο πέμπτο λεπτό και παίξαμε 120 λεπτά και πέναλτι», είπε και δεν έκρυψε τα συναισθήματά του.

To Top