ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ρεάλ ψάχνει 160.000.000 ευρώ από πωλήσεις παικτών

Έντονο θα είναι το καλοκαίρι της Ρεάλ με βάση τη μεταγραφική δραστηριότητά της. Οι “μερένγκες” ετοιμάζονται για εκκαθάριση του ρόστερ και θα αναζητήσουν στην ποδοσφαιρική αγορά περίπου 160.000.000 ευρώ από τις αποχωρήσεις έξι παικτών.

Δύο παίκτες έχουν κάνει ήδη το βήμα για τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, έστω κι αν δεν έχουν ανακοινωθεί. Ο λόγος για τον Φάμπιο Κοεντράο, τον οποίο οι πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης θα δανείσουν στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, καλύπτοντας μάλιστα το 90% των ετήσιων απολαβών του.

Ο έτερος παίκτης που σίγουρα θα αποχωρήσει είναι ο Πέπε, ο οποίος μετά από μια δεκαετία στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου”, μένει ελεύθερος στις 30 Ιουνίου κι έχει ειδοποιηθεί ότι δεν πρόκειται να του προσφερθεί νέο συμβόλαιο. Η Παρί Σεν Ζερμέν φέρεται να τον έχει προσεγγίσει και να έχει δώσει τα χέρια με τον πολιτογραφημένο Πορτογάλο στόπερ.

Αυτές είναι δύο αποχωρήσεις που δεν θα αποφέρουν σημαντικό όφελος στα ταμεία της ομάδας, πλην της ελάφρυνσης στο μισθολογικό κόστος. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι πρόθυμος να αποχωριστεί ακόμα τέσσερις ποδοσφαιριστές, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για κάποια δυνατά αποκτήματα.

Ο 23χρονος διεθνής Ισπανός στόπερ Ντιέγκο Γιορέντε, που είχε εξαιρετική απόδοση φέτος στο κέντρο άμυνας της Μάλαγα ως δανεικός, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πώλησή του στη Ρεάλ Σοθιεδάδ έναντι 8.000.000 ευρώ. Ο 23χρονος επιθετικός Μαριάνο Ντίας Μεχία, ο οποίος είναι μία φορά διεθνής με τη Δομινικανή Δημοκρατία, έχει “ταμπέλα” 5.000.000 ευρώ, ωστόσο στο συμβόλαιο με την επόμενη ομάδα του θα προστεθεί όρος επαναγοράς.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΑΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Δύο διαφορετικοί παίκτες, όμως, είναι αυτοί που πρόκειται να γεμίσουν τα ταμεία των “μερένγκες”. Ο πρώτος εξ αυτών είναι ο Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός μέσος βρέθηκε εκτός αποστολής στον τελικό του Champions League και πήρε το μήνυμα ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα της διοίκησης και του προπονητή του. Αποκτήθηκε μετά από τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο Μουντιάλ 2018 έναντι 75.000.000 ευρώ και λόγω ηλικίας (μόλις 25), η Ρεάλ σκοπεύει να μην… χαριστεί στις διαπραγματεύσεις.

Τα ισπανικά ΜΜΕ θεωρούν ότι δεν πρόκειται να ακούσει προσφορές κάτω των 70.000.000 ευρώ από τον όποιο ενδιαφερόμενο, έστω κι αν πρόκειται για παίκτη εκτός αγωνιστικού σχεδιασμού της νέας σεζόν.

(AP Photo/Francisco Seco)Η πιο δύσκολη υπόθεση, όμως, είναι εκείνη του Άλβαρο Μοράτα. Ο Ισπανός επιθετικός έχει ενημερώσει τη διοίκηση ότι θέλει να φύγει από τον σύλλογο, εφόσον δεν θα έχει τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμεί την ερχόμενη σεζόν.

Η παρουσία του στο βασικό σχήμα είναι απαραίτητη για τον 24χρονο διεθνή επιθετικό σε μία μουντιαλική χρονιά που μπορεί να τον βρει στην κορυφή της επίθεσης στη Ρωσία, από τη στιγμή που ούτε ο Ντιέγκο Κόστα έχει ομάδα (ειδοποιήθηκε από την Τσέλσι ότι πρέπει να φύγει) ούτε οι Νολίτο και Πάκο Αλκάθερ μπορούν να προβάλλουν αντίσταση για το βασικό σέντερ φορ της “φούρια ρόχα”.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Μοράτα βρίσκεται στα πλάνα της Ρεάλ και γι’ αυτό δεν πρόκειται να τον αφήσει να φύγει χωρίς να αποζημιωθεί αδρά. Η τιμή πώλησης αρχίζει από τα 90.000.000 ευρώ και εφόσον κάποιος σύλλογος καταβάλλει αυτό το ποσό, θα προκύψει η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, ξεπερνώντας και αυτήν του Άνχελ ντι Μαρία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 75.000.000 ευρώ το 2014. Παρ’ όλα αυτά, δεν αποκλείεται η Ρεάλ να ρίξει τις απαιτήσεις της στα 75.000.000 ευρώ, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν τόσο υψηλές προσφορές.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Στο χειρότερο σενάριο, οι Ισπανοί προσδοκούν σε μεταγραφικά έσοδα ύψους 160.000.000 ευρώ, ποσό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Μέχρι στιγμής, το πιο προσοδοφόρο καλοκαίρι ήταν εκείνο του 2013, όταν έβαλαν στα ταμεία τους 113.500.000 ευρώ, κυρίως από τις πωλήσεις του Μεσούτ Εζίλ στην Άρσεναλ έναντι 47.000.000 ευρώ και του Γκονσάλο Ιγκουαΐν στη Νάπολι έναντι 39.000.000 ευρώ. Στους “παρτενοπέι” παραχωρήθηκαν και οι Ραούλ Αλμπιόλ και Χοσέ Καγεχόν το ίδιο καλοκαίρι, ενώ πωλήθηκε και ο Πέδρο Λεόν στη Χετάφε.

Το δεύτερο καλύτερο καλοκαίρι για τα ταμεία του συλλόγου ήταν το αμέσως επόμενο με 112.700.000 ευρώ. Ήταν η μεταγραφική περίοδος στην οποία πωλήθηκε ο Ντι Μαρία στη Γιουνάιτεντ και μαζί με αυτόν πωλήθηκε ο Μοράτα στη Γιουβέντους (με όρο επαναγοράς), ο Τσάμπι Αλόνσο στην Μπάγερν και ο Νουρί Σαχίν στην Ντόρτμουντ.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ

Εφόσον η Ρεάλ εξασφαλίσει τα έσοδα που επιθυμεί, τότε θα μπορεί να πραγματοποιήσει το “κόλπο γκρόσο” με τον Κιλιάν Εμ’ Μπαπέ, για τον οποίο έχει κάνει ήδη δύο προσφορές που απορρίφθηκαν από τη Μονακό και θα προσπαθήσει να επιστρέψει με τρίτη που θα φτάνει τα 135.000.000 ευρώ με μπόνους.

Ακόμα μία μεταγραφική κίνηση που βρίσκεται στα σκαριά για τη Ρεάλ είναι εκείνη του αριστερού μπακ Τεό Ερναντέζ, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην Αλαβές ως δανεικός από την Ατλέτικο. Οι δύο ομάδες της Μαδρίτης φέρονται να τα έχουν βρει στα 24.000.000 ευρώ για τον Γάλλο διεθνή με τις “μικρές” εθνικές της χώρας, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο.

Πρωταρχικοί στόχοι της Ρεάλ είναι αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές, ωστόσο εάν διασφαλιστούν αυτά τα έσοδα από πωλήσεις, δεν αποκλείεται ο σύλλογος να κινηθεί και για άλλους ποδοσφαιριστές στη μεταγραφική αγορά, κυρίως συμπληρωματικούς στο ρόστερ.

Πηγή: sport24.gr

To Top