Η Ρωσία έκανε πίσω και συζητάει με UEFA και FIFA για το μέλλον της

Η Ρωσία θα σχηματίσει ομάδα εργασίας με UEFA, FIFA, και ΔΟΕ για το μέλλον της, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Απορρίφθηκε προς το παρόν η ιδέα ένταξης στην AFC.

Η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ρωσικής ένωσης ποδοσφαίρου οδήγησε σε αλλαγή πλεύσης, ως προς την πρόθεση αποχώρησης από την UEFA και ένταξής της στην ασιατική ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Αλεκσάντρ Ντουκόφ, δήλωσε ότι η απόφαση που λήφθηκε είναι να σχηματιστεί μια ομάδα εργασίας η οποία θα περιλαμβάνει τρία άτομα από τη ρωσική πλευρά, την UEFA, τη FIFA και τη ΔΟΕ, για να συζητηθεί το μέλλον της χώρας στο ποδόσφαιρο.

“Στόχος αυτής της ομάδας εργασίας είναι η επιστροφή των συλλόγων και των εθνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις, να δημιουργηθεί ένας χάρτης, ένα χρονοδιάγραμμα. Η ομάδα εργασίας πρέπει να σχηματιστεί έπειτα από τις γιορτές. Έχουμε ήδη αρχική συγκατάθεση της UEFA. Το χρονοδιάγραμμα πρέπει να έχει αποφασιστεί μέχρι το τέλος Απριλίου”, δήλωσε ο Ντουκόφ.

Ο επικεφαλής του ρωσικού ποδοσφαίρου σημείωσε ότι μία αίτηση ένταξης στην AFC θα μπορούσε να απορριφθεί από τη FIFA και ως εκ τούτου να έμενε μετέωρη μέχρι το τέλος του πολέμου.

Οι επόμενοι μήνες κρίνονται καθοριστικοί για το ρωσικό ποδόσφαιρο, αφού αν δεν βρεθεί λύση μέχρι τον Απρίλιο, δεν θα προλάβουν τις ημερομηνίες για τις επόμενες διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις, ενώ θα προκύψουν και προβλήματα ακόμα και για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, που είναι ο στόχος της Ρωσίας, από τη στιγμή που έχει αποκλειστεί από τα προκριματικά του Euro 2024.

To Top