Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με το Κίεβο τους όρους παράδοσης!

Έτοιμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης του Κιέβου δηλώνει η Μόσχα, λίγες ώρες μετά τη στρατιωτική εισβολή στην ουκρανική επικράτεια.

Με ανακοίνωσή του, μέσω του εκπροσώπου Ντμίτρι Πεσκόφ, το Κρεμλίνο δήλωσε έτοιμο να κάτσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την ηγεσία της Ουκρανίας και να καταλήξουν στους όρους παράδοσης της χώρας.

«Ο πρόεδρος (σ.σ. Βλαντίμιρ Πούτιν) είναι έτοιμος να δηλώσει τι περιμένει από την Ουκρανία, θέτοντας την κόκκινη γραμμή στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Οι προτάσεις της ρωσικής προεδρίας αφορούν ένα ουδέτερο καθεστώς και την αποστρατικοποίηση της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πούτιν θυμίζουμε, είχε προηγουμένως αρνηθεί να διαπραγματευτεί απευθείας με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelenskiy, με τον τελευταίο να διαμαρτύρεται ότι τα αιτήματα να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα μόλις την Τετάρτη έμειναν αναπάντητα. Μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό της Ουκρανίας νωρίς την Πέμπτη, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Η ολική επίθεση της Μόσχας το πρωί της Πέμπτης στην Ουκρανία με πυραύλους και πολεμικά αεροσκάφη απειλεί να ωθήσει την Ευρώπη στη σοβαρότερη σύγκρουσή της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

To Top