Η Ρωσία πέταξε έξω την Ισπανία δια… χειρός (και ποδός) Ακινφέεφ!

Η Ισπανία έπαιξε με την φωτιά, φλυάρισε εγκληματικά για 120 λεπτά και οι δύο αποκρούσεις του Ακινφέεφ στη διαδικασία των πέναλτι έστειλαν την Ρωσία στα προημιτελικά και τους «φούριας ρόχας» σπίτια τους.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Στο τέλος της ημέρας το κοντέρ έδειξε 1140 πάσες σε 120 λεπτά! Ένα ασύλληπτο ρεκόρ που όμοιο του δεν έχει δει ποτέ το ποδόσφαιρο. Ε, και λοιπόν; Τι να το κάνεις το 74% της κατοχής και τις 25 τελικές, όταν δεν έχεις καταφέρει να κάνεις μία τελική της προκοπής;

Η Ισπανία κοιμήθηκε, έπεσε θύμα του ίδιου της του στιλ. Παρότι προηγήθηκε νωρίς με αυτογκόλ του Ιγκνασέβιτς, δέχθηκε την ισοφάριση από ένα… ερασιτεχνικό πέναλτι του Πικέ και δεν κατάφερε ποτέ να μετουσιώσει την υπεροχή της σε δεύτερο γκολ.

Οι Ρώσοι με παρκαρισμένο πολύ καλά το πούλμαν μπροστά από την εστία τους, πήγαν το παιχνίδι στα πέναλτι (1-1) κι εκεί ο Ακινφέεφ με δύο αποκρούσεις στις εκτελέσεις από Κόκε και Ιάγκο Άσπας έστειλε την Ρωσια στα ουράνια και την Ισπανία στον όλεθρο (3-4)!

Το ρωσικό πούλμαν και ο Ινιέστα θεατής!

Ο Τσερτσέσοφ ήξερε πολύ καλά πως ο μοναδικός τρόπος να ισοσκελίσει την διαφορά ποιότητας, ανάμεσα στις δύο ομάδες, ήταν να οδηγήσει μόνος του το πούλμαν μπροστά από την εστία του Ακινφέεφ. Αποδέχθηκε τον ρόλο του αουτσάιντερ, έδωσε εντολή για όλοι πίσω από την μπάλα και θυσίασε έναν επιθετικογενή χαφ, για να παίξει για πρώτη φορά 5-3-1-1 με μοναδικό προωθημένο τον θηριώδη Τζιούμπα.

Κι άντε πες αυτό είχε μία εξήγηση. Η έμπνευση του Φερνάντο Ιέρο να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Αντρές Ινιέστα; Πιθανώς να είχε μυριστεί ότι το παιχνίδι δεν θα κρινόταν στα 90 λεπτά και ήθελε τον έμπειρο μέσο φρέσκο στην παράταση.

Γκολ από τα αποδυτήρια, ύπνος και τιμωρία!

Αν υπάρχει ένας τομέας που οι Ισπανοί δυσκολεύονται είναι οι στημένες φάσεις. Κι όμως με μία τέτοια άνοιξαν το σκορ, με έναν εντελώς απρόσμενο τρόπο. Ο Ασένσιο εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Σέρχιο Ράμος έπαιξε λίγη… ελληνορωμαϊκή με τον Ιγκνασέβιτς και ο έμπειρος Ρώσος αμυντικός στο πέσιμο του βρήκε την μπάλα με το τακούνι, ανοίγοντας το σκορ in extremis για την Ισπανία (12΄, 1-0).

Το γκολ αυτό έφερε έναν ληθαργικό τόνο στο ματς, με τους «φούριας ρόχας» να σπάνε το ρεκόρ περισσότερων μεταβιβάσεων για ένα ημίχρονο στην ιστορία των Μουντιάλ (438) και τους Ρώσους να απειλούν μόνο από μακρινά σουτ εκτός περιοχής ή στημένα.

Τα δύο πρώτα από Ζόμπνιν (14’) και Γκολόβιν (36’) δεν βρήκαν στόχο, όμως η τρίτη ρωσική κατεβασιά ήταν φαρμακερή. Ο Πικέ πήδηξε άτσαλα με τα χέρια σηκωμένα, η μπάλα βρήκε το χέρι του στην κεφαλιά του Τζιούμπα και ο Ρώσος στράικερ με το τρίτο του γκολ στην διοργάνωση έκανε το 1-1 (41’).

Ο Ντιέγκο Κόστα προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως ο Ακινφέεφ κράτησε το 1-1 (45’) σε μία από τις ελάχιστες φορές που οι Ισπανοί βρήκαν ανοιχτό διάδρομο στην αντίπαλη περιοχή.

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου…

Οι Ρώσοι είχαν βρει την συνταγή να αφοπλίσουν, να εκνευρίσουν και να αποδιοργανώσουν τους αντιπάλους τους. Σιγά να μην άλλαζαν την συνταγή. Τα ποσοστά κατοχής παρέμειναν στο 75-25% και οι «φούριας ρόχας» προσπαθούσαν με παράξενους τρόπους να σκοράρουν, όπως ένα πλασέ με την… κοιλιά που έκανε ο Τζόρντι Άλμπα (47’).

Αυτό το μονότονο γύρω – γύρω όλοι συνεχίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, με την Ισπανία να κάνει μόνο μικροευκαιρίες με Ίσκο (58’) και Σίλβα (60’) και να επιδίδεται στο ίδιο παιχνίδι, δίχως να μπορεί να ακουμπήσει την μπάλα μες την περιοχή. Οι Ρώσοι; Ούτε που ξεμύτισαν από το δικό τους μισό, με τον Ντε Χέα να αποτελεί απλό θεατή.

Η παράταση κινδύνευσε να σπάσει μόνο πέντε λεπτά πριν το τέλος, όταν ο Ακινφέεφ έβγαλε δύο επικίνδυνα σουτ στην ίδια φάση από Ινιέστα και Ιάγκο Άσπας.

Πάνω από 1000 πάσες κι ούτε μία ασίστ!

Από πολύ νωρίς, οι Ρώσοι ήθελαν ένα και μόνο πράγμα. Να οδηγήσουν το παιχνίδι στα πέναλτι, όπου θα είχαν πια χειροπιαστές ελπίδες για την μεγάλη έκπληξη. Με τον ίδιο τρόπο κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους τις επικίνδυνες στιγμές με τους Καρβαχάλ (92’), Κόκε (97’), Ασένσιο (100’), Ινιέστα (107’), Ροντρίγκο (109’, 120’) να έχουν τις μόνες αξιόλογες τελικές, σε ένα παιχνίδι που ήταν καταδικασμένο να οδηγηθεί στην ρωσική ρουλέτα.

Τα πέναλτι

Ινιέστα 1-0

Σμόλοφ 1-1

Πικέ 2-1

Ιγκνασέβιτς 2-2

Κόκε (απόκρουση Ακινφέεφ)

Γκολόβιν 2-3

Σέρχιο Ράμος 3-3

Τσέρισεφ 3-4

Ιάγκο Άσπας  (απόκρουση Ακινφέεφ)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο (70’ Καρβαχάλ), Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Νταβίδ Σίλβα (67’ Ινιέστα), Ίσκο, Μάρκο Ασένσιο (104’ Ροντρίγκο), Ντιέγκο Κόστα (80’ Ιάγκο Άσπας)

ΡΩΣΙΑ (Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Κουζιάεφ (97’ Γερόχιν), Ζόμπνιν, Κουντριασόφ, Γκολόβιν, Ζιρκόφ (46’ Γκράνατ), Σαμέντοφ (61’ Τσέρισεφ), Τζιούμπα (65’ Σμόλοφ).

To Top