Η Ρωσία στην αντεπίθεση! Θα διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του… 2036

Η Ρωσία σκοπεύει να διεκδικήσει την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036, σε μία προσπάθεια των Ρώσων να βγάλουν από πάνω τους το στίγμα του ντόπινγκ.

 Η Ρωσία θέλει να αλλάξει την άποψη του κόσμου για αυτήν. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, σκοπεύει να διεκδικήσει την διοργάνωση των Ολυμπακών Αγώνων του 2036.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέροντας ότι η Ρωσία θα ετοιμάσει φακέλους υποψηφιότητας με δύο πόλεις: Την Αγία Πετρούπολη και το Καζάν.

Η συγκεκριμένη κίνηση βέβαια μόνο τυχαία δεν έγινε. Κι αυτό γιατί η Ρωσία τελεί υπό τιμωρία από την ΔΟΕ λόγω υποθέσεων ντόπινγκ και οι αθλητές της δεν είχαν την δυνατότητα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο να αγωνιστούν υπό την σημαία της χώρας, παρά υπό την Ολυμπιακή σημαία με την ονομασία Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή. Με το κλίμα λοιπόν να έχει βαρύνει, οι Ρώσοι θέλουν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη οι γνωστές οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τις τρεις επόμενες διοργανώσεις. Ο λόγος για το Παρίσι (2024), το Λος Άντζελες (2028) και το Μπρισπέιν (2032).

To Top