Η Σάκκαρη απέκλεισε την Βένους Ουίλιαμς!

Η Μαρία Σάκκαρη λύγισε στα δύο σετ τη θρυλική Βένους Γουίλιαμς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Σαν Χοσέ, ακολουθώντας τα… χνάρια του Στέφανου Τσιτσιπά!

Ψυχάρα στα δύσκολα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, πήρε τη νίκη με 6-4, 7-6(2) σε 1 ώρα και 44 λεπτά και θα μονομαχήσει στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής για μια θέση στον τελικό με την Αμερικανίδα Ντανιέλ Κόλινς (Νο42). H 24χρονη τενίστρια είδε τη Βικτόρια Αζαρένκα να αποχωρεί από την αναμέτρησή τους στο 6-7(4), 3-0 λόγω τραυματισμού στην πλάτη.

Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή της Μαρίας, όμως έχει σίγουρα καλές πιθανότητες να προκριθεί σε τελικό WTA διοργάνωσης για πρώτη φορά στην καριέρα της. Και από εκεί και πέρα όλα γίνονται, καθώς η άλλη φιναλίστ του Silicon Valley Classic θα προκύψει από τον αγώνα ανάμεσα στην Ελιζέ Μέρτενς (Νο15) και τη φορμαρισμένη Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου (Νο24).

Με τη νίκη της επί της Βίνους (Νο14), η 23χρονη Ελληνίδα εξασφάλισε την επιστροφή της στο Top 40 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς αναμένεται να ανεβεί από το Νο49 στο Νο35.

Είναι, φυσικά, άλλη μια υπέροχη εβδομάδα για το ελληνικό τένις, αφού σε ημιτελικό θα αγωνιστεί και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Νταβίντ Γκοφέν! Ο 20χρονος τενίστας, θυμίζουμε, θα αντιμετωπίσει τον Σάσα Ζβέρεφ στην Ουάσινγκτον.

Και όμως, η Μαρία ξεκίνησε άσχημα το ματς με τη Βίνους και έμεινε γρήγορα πίσω με 0-3. Με πέντε γκέιμ στη σειρά, ωστόσο, έφερε τα πάνω κάτω και έβαλε τελικά τις βάσεις για τον θρίαμβο.

Μετά από δύο ανταλλαγές μπρέικ στο δεύτερο σετ, η 38χρονη Αμερικανίδα έσπασε ξανά το σερβίς της Μαρίας και βρέθηκε με τις μπάλες στα χέρια στο 3-5.

Η Σάκκαρη, όμως, όχι μόνο βρήκε την απάντηση (4-5), αλλά έσβησε στο επόμενο γκέιμ και δύο σετ πόιντ της μεγάλης αντιπάλου της και ισοφάρισε σε 5-5.

Δεν μπόρεσε, ωστόσο, να καθαρίσει το ματς όταν σημείωσε νέο μπρέικ και σέρβιρε για τη νίκη στο 6-5, οπότε οι διαφορές λύθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί η Μαρία ήταν ισοπεδωτική και χάνοντας μόνο δύο πόντους έφτασε στην τεράστια νίκη!

Μέχρι σήμερα είχε δύο ήττες σε ισάριθμα ματς με τη Γουίλιαμς, πρώην Νο.1 στον κόσμο και κάτοχο 7 Grand Slam τίτλων.

Να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που Μαρία και Στέφανος παίζουν σε ημιτελικά την ίδια μέρα. Είχε συμβεί και σε Κωνσταντινούπολη/Βαρκελώνη και τότε είχε… χαμογελάσει μόνο ο Στέφανος.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να πανηγυρίσουμε διπλή πρόκριση!

To Top