Η Σίτι θυμήθηκε τον καλό εαυτό της, 1-3 την Σαουθάμπτον

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε το σοκ από τις δύο συνεχόμενες ήττες, θύμισε κάτι από τα παλιά και με κυριαρχικό ποδόσφαιρο πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Σαουθάμπτον.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα το είπε πως το θέμα ήταν ψυχολογικό. Έπρεπε να ψάξει βαθιά στις ψυχές των παικτών του και να βρει ξανά την σωστή φόρμουλα για να βρει ξανά ισορροπία η ομάδα του μες το γήπεδο. Το κακό με τις δύο σερί έγινε, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι όφειλε να βρει τρόπους για να περιορίσει την ζημιά.

Μετά από καιρό οι «πολίτες» έπαιξαν σαν ομάδα του Πεπ και το 1-3 στο «Σεν Μέρις» μοιάζει μικρό με βάση την εικόνα του παιχνιδιού.

Είχαν περάσει μόλις 10 λεπτά, όταν οι «πολίτες» έκρυψαν για πρώτη φορά την μπάλα, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να βγάζει εκπληκτική σέντρα με το εξωτερικό του αριστερού του ποδιού και τον Σίλβα με ψύχραιμο πλασέ να ανοίγει το σκορ (10’, 0-1).

Η Σίτι συνέχισε να σπαταλά τις ευκαιρίες με το τσουβάλι (20’ Μαχρέζ, 26’ Αγκουέρο), άρχισε να παίζει με την φωτιά στην μεταφορά της μπάλας από την άμυνα και το πλήρωσε.

Ένα φτηνό λάθος του Ζιντσένκο, πληρώθηκε cash, αφού ο Χόιμπεργκ με κλέψιμο και άμεσο βολέ έκανε το 1-1 (37’) κόντρα στην ροή του ματς.

Η Σίτι όμως δεν είχε όρεξη για αστεία. Από μία περίεργη φάση και τρίσποντη καραμπόλα σε σέντρα του Στέρλινγκ, ο Γουόρντ-Πρόους χρεώθηκε το αυτογκόλ για το 1-2 (45’), ενώ στην επόμενη φάση τα πάντα τελείωσαν.

Ο Ζιντσένκο διόρθωσε το λάθος του και με υποδειγματική σέντρα βρήκε το κεφάλι του Αγκουέρο, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά επέστρεψε στα γκολ κι έκανε το 1-3.

Ο μόνος λόγος που το σκορ έμεινε σε αξιοπρεπή επίπεδα (1-3) ως το τέλος οφείλεται στην αστοχία των παικτών της Σίτι, αλλά και στον Άλεξ ΜακΚάρθι.

Ο τερματοφύλακας των «αγίων» αρνήθκε το γκολ σε κλασικές ευκαιρίες από Στέρλινγκ (55’), Μαχρέζ (80’), ενώ ενδιάμεσα ο Αγκούερο τράνταξε το δοκάρι (60’), σε ένα ματς που τελείωσε με απευθείας κόκκινη του Χόιμπεργκ και τους «πολίτες» να ολοκληρώνουν στο ρελαντί την αναμέτρηση μες το «Σεν Μέρις».

Την ίδια ώρα, η Μπέρνλι εκμεταλλεύτηκε την δύναμη της έδρας της και με δύο γκολ από νωρίς από τους Γουντ (15’) και ΜακΝιλ (34’) επικράτησε με 2-0 της Γουέστ Χαμ και έπιασε στους 15 πόντους την Σαουθάμπτον, μένοντας πια οριακά (λόγω διαφοράς τερμάτων) στην ζώνη του υποβιβασμού.

Πηγή: sdna.gr

 

To Top