Η Σαουδική Αραβία θα επιτρέψει το αλκοόλ αν κερδίσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2034

Οι ποδοσφαιρόφιλοι θα επιτρέπεται να πίνουν αλκοόλ εάν η Σαουδική Αραβία διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034, αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα.
Η Σαουδική Αραβία απαγορεύει την πώληση και την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά φαίνεται διατεθειμένη να κάνει μια εξαίρεση και να επιτρέψει την πώληση ποτών σε ξενοδοχεία και περιορισμένες «ζώνες οπαδών» εάν της απονεμηθεί η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2034. «Δεν έχει συζητηθεί δημόσια, αλλά είναι ένα αποδεκτό γεγονός», αναφέρει η «Sun» επικαλούμενη πηγές από το βασίλειο της Μέσης Ανατολής.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2034 νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Οι επικριτές έχουν προειδοποιήσει τη FIFA ότι το να επιτραπεί στο πλούσιο σε πετρέλαιο κράτος να φιλοξενήσει το τουρνουά θα ήταν «sportswashing», καλύπτοντας το «αποτρόπαιο ιστορικό της για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η πηγή είπε στη Sun: «Αναγνωρίζουμε ότι έχουν γίνει πολύ σοβαρά λάθη στο παρελθόν και θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει ότι αλλάζουμε». Η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά στη χώρα. Οι αλλοδαποί που πιάνονται να πίνουν μπορεί να αντιμετωπίσουν δημόσιο μαστίγωμα, πρόστιμα, φυλάκιση και απέλαση! Ωστόσο, η χώρα φαίνεται να έχει χαλαρώσει τη στάση της με την προοπτική να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034.

Ο πρόεδρος της Σαουδικής Αραβικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (SAFF), Γιασέρ Αλ Μισεχάλ, δήλωσε στον ιστότοπο SAFF: «Πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τη Σαουδική Αραβία να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA. Η προσφορά μας καθοδηγείται από την αγάπη για το παιχνίδι και την επιθυμία να το δούμε να μεγαλώνει σε κάθε γωνιά του κόσμου. Θέλουμε να γιορτάσουμε την ποδοσφαιρική μας κουλτούρα και να μοιραστούμε τη χώρα μας με τον κόσμο».

To Top