Η Σαουδική Λίγκα είναι η δεύτερη σε μεταγραφικές δαπάνες και… συνεχίζει

Η Σαουδική Αραβία ξεπέρασε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στις μεταγραφές και θα συνεχίσει να το κάνει πριν από το κλείσιμο της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Στη Σαουδική Αραβία, η ποδοσφαιρική μηχανή δεν σταματάει. Η Saudi Pro League είναι ήδη η δεύτερη παγκόσμια διοργάνωση που έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι (περίπου 847 εκατομμύρια ευρώ) μαζί με την Premier League, η οποία συνεχίζει να είναι αυτή που σπαταλάει τα περισσότερα, αφού έχει επενδύσει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε υπογραφές.

Οι Σαουδάραβες καταλαμβάνουν αυτή την εκπληκτική δεύτερη θέση, μπροστά από την ιταλική Serie A, η οποία είναι τρίτη (841 εκατ. ευρώ), τη Ligue 1 (743 εκατ. ευρώ) και τη Bundesliga (716 εκατ. ευρώ). Αν και μπορεί να φαίνεται απίστευτο, η ισπανική La Liga είναι η έκτη διοργάνωση στην Ευρώπη, που επένδυσε τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι με μόλις 405 εκατομμύρια ευρώ.

Στην Ευρώπη η μεταγραφική αγορά κλείνει αυτήν την Παρασκευή (01/09) το βράδυ, ενώ στη Σαουδική Pro League θα έχουν ακόμη έως τις 20 Σεπτεμβρίου για να υπογράψουν παίκτες από όπου θέλουν. Μπορούν, δηλαδή, να «κλέψουν» ποδοσφαιριστές από τα μεγάλα πρωταθλήματα… αρκεί να πληρώσουν και, από ό,τι είδαμε, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα για τους Σαουδάραβες.

Έτσι, οι σαουδαραβικές ομάδες, έχουν τα μάτια τους ανοικτά σε πιθανές κινήσεις τις επόμενες ημέρες. «Εάν υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα επιλογή, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον Σεπτέμβριο. Η FIFA μας το επιτρέπει και είμαστε εντός των κανόνων της αγοράς, επομένως δεν πρόκειται να σταματήσουμε», ανέφερε μια εξουσιοδοτημένη ποδοσφαιρική πηγή της Σαουδικής Αραβίας στη «Marca».

To Top