ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η σημαντική διαφορά της Superleague στα σενάρια περί ευρωπαϊκών εισιτηρίων μέσω ranking και ο Άρης

Όλα είναι στον αέρα αυτήν την περίοδο σε ότι αφορά τον αθλητισμό και μοιραία, τα περισσότερα θέματα έχουν να κάνουν με… προθέσεις, σενάρια και ασκήσεις επί “χάρτου”, λόγω της γενικής καραντίνας.

Ένα από τα σενάρια που ανέδειξε μια ιταλική εφημερίδα (La Republicca), το οποίο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής αναφέρει πως η UEFA σε περίπτωση οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθούν τα εισιτήρια για το Champions League και το Europa League βάσει του ranking των ευρωπαϊκών συλλόγων.

Δηλαδή με πιο απλά λόγια, εάν π.χ.. δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, ούτε το κύπελλο κι εάν ισχύσει το παραπάνω σενάριο που αναφέρει η UEFA, ο Άρης στο συλλογικό ranking βρίσκεται πιο κάτω από τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης.

Επίσημη ανακοίνωση-απόφαση δεν υπάρχει πάντως ούτε από την UEFA, ούτε από την Superleague στην Ελλάδα μέχρι τώρα. Οπότε όλα είναι θεωρητικά προς το παρόν.

Το πιο βασικό απ’ όλα όμως είναι ότι στην Ελλάδα η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχει ολοκληρωθεί, σε αντίθεση με άλλα πρωταθλήματα που αυτό δεν έγινε, αποδυναμώνοντας την “θεωρία περί ranking” και “ξαφνικής διακοπής”. Στην ελληνική Superleague, υπάρχει τελική βαθμολογία, η οποία επικυρώθηκε πριν μερικές βδομάδες και σύμφωνα με αυτήν ο Άρης παίρνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, από την στιγμή που είναι σε ισχύ η τιμωρία του Παναθηναϊκού.

Η λογική λέει πάντως, ότι η ΠΑΕ Άρης θα κοιτάξει προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του συλλόγου και σε μια τέτοια εξέλιξη θεωρείται βέβαιο, ότι θα αλλάξει την στάση που είχε πριν μερικές βδομάδες, όταν έβλεπε θετικά μια οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, έστω και με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και χωρίς την διεξαγωγή των εξτρά πλέι οφ, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα του κυπέλλου.

To Top