ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η σημασία της δεύτερης νίκης επί της ΑΕΚ και η δύσκολη συνέχεια

Ο Άρης νίκησε για δεύτερη φορά φέτος την ΑΕΚ κι αυτό από μόνο του είναι αρκετά σημαντικό, γιατί η αθηναϊκή ομάδα βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε πολύ αγωνιστική κατάσταση. Πριν το τζάμπολ της χθεσινής αναμέτρησης, μετρούσε τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και πέντε στα τελευταία έξι παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη, με το σερί στη Basket League, να σταματά στο γεμάτο “Nick Galis Hall”.

Με την επικράτησή τους επί της ΑΕΚ, οι “κίτρινοι” την πλησίασαν στον έναν βαθμό, ενώ υπερτερούν σε πιθανή ισοβαθμία. Παράλληλα, περιμένουν τα αποτελέσματα του σημερινού αγώνα του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ, στη Νίκαια και του αυριανού παιχνιδιού ανάμεσα στον Κολοσσό και τον Παναθηναϊκό, στη Ρόδο για να δουν πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στη βαθμολογία.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη θα υποδεχθεί στο γήπεδό της, τόσο το Περιστέρι (17η αγωνιστική όσο και τον Προμηθέα (22η αγωνιστική), που προηγούνται με έναν βαθμό στη κατάταξη. Δυο ματς, που πρέπει να κερδίσει, στην προσπάθειά της να τερματίσει, όσο το δυνατόν ψηλότερα στην κανονική περίοδο.

Ο Άρης θα κυνηγήσει να καλύψει και τη διαφορά της ήττας στο Περιστέρι (92-90), αλλά και στην Πάτρα (64-61), ώστε να έχει το πλεονέκτημα, σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Το πρόγραμμα, με δεδομένο ότι έχει βγάλει το δυσκολότερο μέρος του, δημιουργεί την αισιοδοξία ότι, αν Άρης είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος, στον απαιτούμενο βαθμό, μπορεί να “χτίσει” ένα σερί, που θα τον φέρει ψηλότερα στη βαθμολογία.

To Top