Η σιωπή της φωνής του Άρη «πληγώνει»

Το επίσημο ραδιόφωνο του Άρη, το «ΑΡΗΣ FM 92,8» δεν αναμεταδίδει το πρόγραμμα του εδώ και αρκετές ημέρες, με εξαιρέσεις μιας-δυο ημερών. Αυτή η σιωπή της φωνής του Άρη προβληματίζει, ανησυχεί και κυρίως πληγώνει τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος βλέπει ένα όραμα δεκαετιών να βρίσκεται σε μια κρίση.

Η μεγάλη οικονομική κρίση που έχει γονατίσει τη χώρα, προκάλεσε τεράστια προβλήματα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, είτε είναι γραπτά, είτε ηλεκτρονικά. Παντού απολύσεις, συρρικνώσεις προσωπικού, τεράστιες μειώσεις μισθών, απεργίες διαρκείας, έντυπα τα οποία έβαλαν λουκέτο, αλλά που βρίσκονται υπό την απειλή λουκέτου. Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει το πιο θολό τοπίο που υπήρξε ποτέ τα τελευταία 40 χρόνια στον χώρο του Τύπου.

Το επίσημο ραδιόφωνο του Άρη έχει πληγεί μοιραία από όλο αυτό το σκηνικό. Απεργίες τεχνικών που βρίσκονται σε εξέλιξη, απεργίες δημοσιογράφων που έγιναν, αλλά και προαναγγέλθηκαν ότι θα επαναληφθούν άμεσα. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ η οποία αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης κηρύσσει 48ωρη απεργία στον ραδιοφωνικό σταθμό ARIS FM, από τις 6 π.μ. της Δευτέρας 14/11ως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 16/11, διαμαρτυρόμενο για την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών στους εργαζομένους.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία:

·         Να εφαρμόσει αμέσως το χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων για το οποίο έχει δεσμευτεί. 

·         Να τηρεί στο ακέραιο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Ήδη οι οργανωμένοι οπαδοί του Super 3 με επίσημη τοποθέτησή τους εξέφρασαν τις ανησυχίες τους πριν μερικές μέρες για το θέμα και την πορεία του ραδιοφώνου, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.

Το PRESSARIS δέχεται από την πλευρά του καθημερινά μηνύματα ανησυχίας και προβληματισμού για το γεγονός ότι η φωνή του Άρη στα ερτζιανά σιωπά.

Γνωρίζουμε ότι η θέληση όλης της οικογένειας του Άρη είναι να επιστρέψει ακόμη πιο δυνατή η φωνή του συλλόγου στους δέκτες, αποτελώντας έναν δυναμικό δίαυλο επικοινωνίας που θα… φωτίζει πραγματικά και θα αποτελεί τη μεγαλύτερη ασπίδα στην προπαγάνδα άλλων συλλόγων που ήθελαν τον Άρη «μικρό», όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας το άσπρο, μαύρο.

Κάνουμε σήμερα αυτή την καταγραφή έχοντας αφουγκραστεί την ανησυχία της μεγάλης πλειοψηφίας των φίλων του Άρη. Μια ανησυχία που μεγαλώνει όσο η βελόνα στους 92,8 των fm παραπέμπει σε… μουσικό σταθμό και δεν είναι η εξαίρεση των τελευταίων ημερών, αλλά δυστυχώς ο κανόνας.

Και κάτι ακόμη, ως απλή καταγραφή: η συχνότητα «92,8 fm» στις μέρες αυτές της απεργίας εκπέμπει ξένα τραγούδια. Την ίδια ώρα, στην λήψη του προγράμματος από το ίντερνετ ακούγονται τραγούδια του Άρη…

To Top