ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η σκληρή αλήθεια μιας σεζόν: Μακράν πρώτος στις τελικές (102) ο Άρης, δεν βρήκε αντίδοτο για το εύκολο γκολ!

Η σκληρή αλήθεια όπως κατέγραψε ένα ολόκληρο… 95λεπτο, τόσο όσο κράτησε ο αγώνας του Άρη με τον Παναθηναϊκό. Η κιτρινόμαυρη ομάδα ήταν μακράν πρώτη στα πλέι οφ στις τελικές (102), δεν βρήκε αντίδοτο για το εύκολο γκολ, όπως από το ξεκίνημα της σεζόν!

Με τις 21 τελικές της χθεσινής ημέρας η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε τις 102 τελικές προσπάθειες, αφήνοντας αρκετά πίσω τον δεύτερο Ολυμπιακό που έχει 89. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι περισσότερο από το 35% αυτών των τελικών έχει έρθει στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό όπου οι κιτρινόμαυροι κυριάρχησαν.

Tην ίδια ώρα, ο Άρης πέτυχε στα πλέι οφ μόλις επτά (7) γκολ σε εννιά (9) ματς, μένοντας χωρίς γκολ σε τέσσερα (4) ματς.

Η εικόνα αυτή στα πλέι οφ επί της ουσίας “φώναξε” ποδοσφαιρικά και με αριθμούς πώς έλειψε φέτος το εύκολο γκολ, το καθαρό μυαλό και η τελική ενέργεια, παρά τις πολλές φάσεις και την κατοχή της μπάλας.

Το χθεσινό ματς κατέδειξε την απουσία ενός επιθετικού που θα κάνει το εύκολο γκολ, που θα κάνει το φαινομενικά απλό, πιο… απλό και όχι να το δυσκολεύει.  Γιατί από δημιουργία τόσο από τον άξονα (ειδικά όσα έπαιζε εκεί ο Ματέο Γκαρσία), αλλά και από τα πλάγια η ομάδα του Μάντζιου και φάσεις έβγαλε και συνδυαστικό ποδόσφαιρο έπαιξε και γενικά εμφάνισε στο χορτάρι την ποιότητα που διαθέτει ως ομάδα. Όμως όταν σπαταλάς τόση ενέργεια και χάνεις τόσες τελικές, είναι φανερό το πρόβλημα μιας ολόκληρης σεζόν, στο οποίο δεν βρέθηκε το αντίδοτο, αδικώντας τον εαυτό σου…

To Top