Η σκληρή αυτοκριτική του Λαζαρίδη

«Δεν έχουμε ξεκινήσει καλά. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος, θεωρώ ότι χρειαζόμαστε μία νίκη που θα αλλάξει την ψυχολογία όλων όσων βρίσκονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα». Τα λόγια αυτά αποτελούν την καλύτερη αυτοκριτική από τον Νίκο Λαζαρίδη και συγχρόνως την μεγάλη υπόσχεση για τη συνέχεια.

Ο σκόρερ του Άρη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ προχώρησε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση. Ξεκίνησε με τα παραπάνω λόγια, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια μιλώντας στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου: «Επιδιώξαμε τη νίκη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ευτυχήσαμε να σκοράρουμε πρώτοι αλλά όσο περνούσε ο χρόνος μέναμε πίσω. Πρέπει να έρθει μία νίκη για να αλλάξει ψυχολογία γιατί αυτό μας επηρεάζει όλους. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Από την πρώτη αγωνιστική τα παιχνίδι κρίθηκαν στη λεπτομέρεια. Αν τα δοκάρια γινόταν γκολ στα Γιάννινα, αν το τετ α τετ με Ατρόμητο γινόταν γκολ ή αντίστοιχα με την Ξάνθη».

Σε ότι αφορά το θέμα της ψυχολογίας ο Λαζαρίδης είπε: «Η τύχη με τη συγκέντρωση συμβαδίζουν. Πρέπει να έχεις τύχη αλλά να είσαι και συγκεντρωμένος στα παιχνίδια. Πέρυσι κάναμε το 5 στα 5 ενώ ήμασταν πίσω στο σκορ. Είχαμε την ψυχολογία ότι θα το κερδίσουμε το παιχνίδι και γυρνούσαμε τα σκορ. Μας αγχώνει ότι δεν έχουμε πίεση. Θέλει να κερδίσει η ομάδα για να αλλάξουν κάποια πράγματα και πιστεύω ότι το βάλσαμο είναι η νίκη.
Δεν έχουμε δείξει το καλό μας πρόσωπο. Δεν είναι ο Άρης αυτό που πρέπει να είναι . Σε όλα τα παιχνίδια το πρώτο εικοσάλεπτο πατάμε καλά. Σε όλα μετά από εκείνο το σημείο κάθεται η ομάδα. Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε να βγει η ομάδα να βγει από το αδιέξοδο. Να ξεκινήσει να κάνει νίκες για να πετύχει τον στόχο που έχει βάλει».

Ντέρμπι την περασμένη Κυριακή, ντέρμπι την ερχόμενη. Ο Λαζαρίδης σχολίασε: «Δεν πρέπει να ξεγελαστούμε από αυτό. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα είναι ένα ντέρμπι. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα προβλήματα που έχει η ΑΕΚ και εμείς. Όταν τα σκέφτεσαι αυτά στον αγωνιστικό χώρο βγαίνει εντελώς αντίθετα και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε στα παιχνίδια και πρέπει η ομάδα να κάνει μία καινούργια αρχή. Έχουμε καλή ομάδα καλούς παίκτες πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας να πάρουμε το παιχνίδι».

Τι θα κάνει, όμως, ο Άρης στη συνέχεια; Ο Νίκος Λαζαρίδης σχολίασε:
«Πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια. Έρχονται δύσκολα παιχνίδια. Ο Άρης έμαθε στα δύσκολα. Και πέρυσι έχουμε βρεθεί σε δύσκολη θέση αλλά βγήκαμε από το αδιέξοδο. Και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είναι δύσκολα παιχνίδια. Με δουλειά και αυτοσυγκέντρωση θα έρθουν τα αποτελέσματα και θα μπούμε σε ένα δρόμο με νίκες και πολλές χαρές για τον κόσμο. Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι η αλήθεια ότι καθίσαμε λίγο πίσω για να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί δεν κερδίσαμε αλλά θέλουμε να τους πούμε ότι από εδώ και πέρα θα κάνουμε τα πάντα για να έρθουν οι νίκες και να τους δώσουμε χαρές».

To Top