Η Σούπερ λίγκα… διαμορφώνει τον νέο Άρη!

Στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση της Σούπερ λίγκας. Τα θέματά της λίγο, πολύ γνωστά. Μια συνέλευση, η οποία έχει άμεση σχέση με τον νέο Άρη, μια και οι αποφάσεις της θα δώσουν… μορφή στην ομάδα της περιόδου 2012-13.

1. Βασικό θέμα θα είναι οι μεταγραφές. Οι έξι ομάδες που δεν πήραν άδεια μαζί τους και ο Άρης (ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, είναι οι υπόλοιπες), όπως είναι γνωστό δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές και ανανεώσεις σε ποδοσφαιριστές εκτός αν είναι γηγενείς κάτω των 22 ετών.
Όμως στη γενική και στο όνομα ενός πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, φαίνεται ως επικρατέστερη να περάσει η πρόταση της ΑΕΚ, ελαφρώς διαφοροποιημένη προς το επιεικέστερο. Δηλαδή, να μπορούν αυτές οι ομάδες να κάνουν τρεις μεταγραφές και δύο ανανεώσεις συμβολαίων χωρίς ηλικιακό περιορισμό. Για να εγκριθεί χρειάζεται τις μισές ψήφους συν μία επί των παρόντων.

Ένα το κρατούμενο.

2. Το δεύτερο σημαντικό σημείο είναι τα τηλεοπτικά. Η Nova λόγω κρίσης πρότεινε μείωση 25% του τηλεοπτικού συμβολαίου. Οι ΠΑΕ αντιπροτείνουν μείωση 10% – 15% και δε συζητούν για μεγαλύτερη. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει ένα παιχνίδι κάθε αγωνιστικής να γίνεται Παρασκευή.

3. Τρίτο επίσης, σημαντικό στοιχείο είναι η ρύθμιση των χρεών. Όπως έχει γίνει γνωστό η ΑΕΚ υπέβαλλε αίτημα για την έναρξη διαβουλεύσεων με το Υπουργείο Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΠΑΕ. Θέλει η Σούπερ Λίγκα να εμφανιστεί ενιαία και αδιαίρετη ώστε να πετύχει ρυθμίσεις χρεών με τους ευνοϊκότερους όρους.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι οι αποφάσεις θα καθορίσουν τον νέο Άρη.

Εφόσον επιτραπούν οι μεταγραφές-ανανεώσεις, στο υπάρχον ρόστερ των 14-15 παικτών θα προστεθούν άλλοι πέντε (5). Παράλληλα, εφόσον τα τηλεοπτικά έσοδα δεν μειωθούν δραματικά θα υπάρχει άνεση για ευρύτερη ενίσχυση της ομάδας, εξέλιξη η οποία συνδυάζεται και με μια ενδεχόμενη ευνοϊκή ρύθμιση χρεών.

Λιγότερα βάρη, περισσότερα αγωνιστικά οφέλη μέσα από την αξιοποίηση των χρημάτων που θα εξοικονομηθούν.

Ο νέος Άρης «περνάει» λοιπόν, από την σημερινή γενική συνέλευση και τις αποφάσεις της. Τους κίτρινους θα εκπροσωπήσει ο Αντώνης Ζαμπέτας, ενώ ο Θανάσης Αθανασιάδης ως (ακόμη) πρόεδρος θα έχει το δικαίωμα της ψήφου.

Το τέλος της συνέλευσης, σύμφωνα με τα όσα τονίζουν οι παράγοντες των κίτρινων θα αποτελέσει την αρχή και της παραίτησης του Αθανασιάδη και της δρομολόγησης των εξελίξεων του Πρωτοδικείου.

To Top