ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η σταθερά που λέγεται Γκούντγουιν

Ο Τσέβες Γκούντγουιν είναι ο πιο συνεπής παίκτης του Άρη, σε αυτές τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αν υπήρχε τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη των “κίτρινων” για την πρώτη τετράδα αγώνων, θα τον κέρδιζε ο Αμερικάνος σέντερ, ο οποίος παρουσιάζει ένα εξαιρετικό πρόσωπο και σουτάρει με υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα. 

Ο απόφοιτος του Σάουθερν Καλιφόρνια έχει μέσους όρους νταμπλ-νταμπλ, σκοράροντας 16,5 πόντους και μαζεύοντας 10 ριμπάουντ, σε τέσσερα παιχνίδια. Έχει το πολύ υψηλό ποσοστό του 65,9% στα σουτ δυο πόντων, ενώ θα πρέπει να βελτιώσει τα ποσοστά του από τη γραμμή των βολών, όπου έχει 8/14 (57,1%), αριθμός μικρός για τον τρόπο, με τον οποίο αγωνίζεται και τις μάχες που δίνει.

Ο 24χρονος παίκτης ήταν ο κορυφαίος στη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ (αναδείχθηκε MVP της πρεμιέρας), πέτυχε 13 πόντους κόντρα στον ΠΑΟΚ, σημείωσε ένα ακόμη νταμπλ-νταμπλ απέναντι στον Ολυμπιακό με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ και χθες τελείωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ, με 2/2 βολές, 8/9 δίποντα και 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (ranking). Στην πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας δείχνει να έχει προσαρμοστεί γρήγορα στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού και αποδεικνύεται μια πολύ καλή επιλογή για τη φροντ λάιν του Άρη.           

To Top