ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η στατιστική ανάλυση του σημερινού ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Ο Άρης παίζει σήμερα τον πιο δύσκολο εκτός έδρας αγώνα του μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, φιλοξενούμενος της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι δύο αντίπαλοι έχουν σχεδόν την ίδια πορεία στο πρωτάθλημα, αλλά έχουν διαφορές στον τρόπο που προσεγγίζουν τον αγώνα.

Η ΑΕΚ έχει στις 12 πρώτες αγωνιστικές και καλύτερη επίθεση (78,9π. έναντι 77,7π.) και καλύτερη άμυνα (66,5π. έναντι 71,3π.) από τον Άρη, είναι καλύτερη σε βολές (73,2% – 71,5%) και δίποντα (56,1% – 54,6%), αλλά οι κίτρινοι υπερέχουν έστω και ελάχιστα στα τρίποντα (32% έναντι 31,8% της ΑΕΚ).

Ο Άρης είναι καλύτερος στα ριμπάουντ, στις ασίστ και στα κοψίματα, αλλά υστερεί σε κλεψίματα και κάνει περισσότερα λάθη. Μάλιστα η ΑΕΚ είναι στις δύο τελευταίες κατηγορίες πρώτη σε όλο το πρωτάθλημα με 8,2 κλεψίματα και μόλις 10,5 λάθη ανά αγώνα.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα πρέπει να ωθήσει την ΑΕΚ να κάνει περισσότερα λάθη και αυτό θα συμβεί κυρίως μέσα από την πίεσή της στην περιφέρεια της “Ένωσης”, ενώ θα πρέπει αντιθέτως να διατηρήσει την υπεροχή του στο αμυντικό ριμπάουντ, μη δίνοντας δεύτερες επιθέσεις στην ΑΕΚ.

To Top