ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η στατιστική δείχνει Μπάνβιτ, αλλά ο Άρης δεν καταλαβαίνει από στατιστικές…

Ο Άρης έχει αποδείξει ως τώρα στο Γιούροκαπ ότι δεν φοβάται καμία ομάδα, κανένα μπάτζετ και καμία στατιστική ανάλυση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το αυριανό παιχνίδι με την Μπάνβιτ στο “Nick Galis Hall” δεν είναι δύσκολο και δεν χρειάζεται προσοχή.

Ο Άρης προέρχεται από ένα σερί νικών σε Ελλάδα και Ευρώπη, όμως έχει και κάποια προβλήματα να αντιμετωπίσει όπως τον τραυματισμό του Τσούπκοβιτς και το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Ξανθόπουλο (υπέστη τράβηγμα στη χθεσινή προπόνηση).

Οι Τούρκοι υπερτερούν έναντι του Άρη σε βασικά στατιστικά στοιχεία, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη μιας αναμέτρησης. Στα ριμπάουντ η Μπάνβιτ είναι καλύτερη με… βραχεία κεφαλή, ενώ οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έχουν καλύτερο συντελεστή στην αναλογία ασίστ – λαθών, μοιράζοντας περισσότερες τελικές πάσες και κάνοντας λιγότερα λάθη. Οι Τούρκοι είναι πιο εύστοχοι στα σουτ δύο πόντων, ωστόσο οι κίτρινοι είναι καλύτεροι πίσω από τα 6,75

Μπορεί τα στατιστικά στοιχεία να δείχνουν ότι η Μπάνβιτ έχει ένα πλεονέκτημα στην αυριανή αναμέτρηση, όμως αν οι παίκτες του Άρη παρουσιαστούν απόλυτα συγκεντρωμένοι και συνεπείς στο αγωνιστικό τους πλάνο, περιορίζοντας συγκεκριμένους παίκτες των Τούρκων, τότε θα πανηγυρίσουν ακόμα μία ευρωπαϊκή νίκη αλλά και την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Η στατιστική εικόνα Άρη και Μπάνβιτ στις πρώτες 9 αγωνιστικές

Άρης Μπάνβιτ
73.4               Πόντοι 79.7
34.7            Ριμπάουντ 38.9
9.2       Επιθ. Ριμπάουντ 13.8
25.4       Αμ. Ριμπάουντ 25.1
14.9              Ασίστ 14.1
7.4        Κλεψίματα 6.4
3.6            Μπλοκ 2.3
11.7            Λάθη 13.7
45.4 %         Δίποντα 51.1 %
35.8 %        Τρίποντα 31.9 %
74.4 %          Βολές 68.0 %
77.7     Αξιολόγηση 83.7
To Top