ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η στατιστική δείχνει πως… ξυπνάει αργά

Το επιθετικό πρόβλημα του Άρη είναι πασιφανές φέτος και η στατιστική έρχεται να δείξει πως η ομάδα «κολλάει» στη δεύτερη και τρίτη περίοδο, ενώ όταν «ξυπνάει» στο τέλος είναι… αργά.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Συγκεκριμένα στις 10 αγωνιστικές ο Άρης σκοράρει κατά μέσο όρο 17,2 πόντους στην πρώτη περίοδο, 14,6 πόντους στην δεύτερη, 16 στην τρίτη και 20 στην τέταρτη.

Αυτό επιβεβαιώνεται (τουλάχιστον) στα τρία τελευταία παιχνίδια. Με τον Χολαργό ο Άρης είχε επιμέρους σκορ 22-32 σε 2η και 3η περίοδο, χάνοντας τη διαφορά που είχε χτίσει στην αρχή. Στην Πάτρα με τον Προμηθέα το αντίστοιχο επιμέρους σκορ (2η και 3η περίοδο) ήταν 36-18 κατά του, ενώ στην τέταρτη κέρδισε 20-30 απλά μειώνοντας τη διαφορά.

Παρόμοια κατάσταση και με την ΑΕΚ, με τα δύο μεσαία δεκάλεπτα να γράφουν 34-44, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης κέρδισε 25-20, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μια από τα ίδια και στην εντός έδρας ήττα με το Περιστέρι (29-38 στα δύο δεκάλεπτα και 19-12 στο τελευταίο).

Ο Άρης οφείλει να βελτιώσει την απόδοσή του σε αυτά τα δύο κομμάτια του αγώνα, βγάζοντας περισσότερο πείσμα και συγκέντρωση, αλλά και να αποκτήσει διάρκεια στο παιχνίδι του, προκειμένου να έρθουν οι νίκες που χρειάζονται.

To Top